четвер, 27 жовтня 2016 15:36

Винайшли пристрій, який допомагає розробляти паралізовану руку

Винайшли пристрій, який допомагає розробляти паралізовану руку

Українець Олександр Шумський винайшов пристрій, що допомагає людям після травм мозку та інсультів відновити дрібну моторику паралізованої руки

Пристрій коштує $500. Він допомагає відновити зв'язок мозку з паралізованою рукою, щоб реабілітація пройшла швидше й ефективніше. На працюючу руку надягають рукавичку з сенсором, який зчитує рухи вказівного пальця. І коли той згинається, посилає Bluetooth-сигнал рукаву на непрацюючій руці. Пристрій генерує електророзряд, який проходить через м'яз і активує її мотонейрони. Про це повідомляє AIN.UA.

"Це майже природній спосіб запуску м'яза - він "не бачить" різниці між електрикою і стимулом, посланим мозком. Правильно налаштований під людину розряд не викликає дискомфорту, і в результаті ми отримуємо силу скорочення м'яза у кілька кілограмів: людина не тільки може самостійно одягатися, тримати чашку і ложку, а й піднімати дволітрові пляшки", - каже Шумський.

Система допомагає налагодити дрібну моторику, мотивує користувача до вправ, а також може в рази прискорити реабілітацію.

Вага пристрою - близько 250 г. Людина може однією рукою надіти його, ввімкнути і налаштувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську армію поповнять віртуальними шоломами

Система запатентована в ЄС, готується патент і для інших країн. Зараз Олександр готує запуск перших приладів для користувачів.

Працювати над пристроєм Олександр почав ще в університеті - це був його дипломний проект. Працював під наглядом компетентних лікарів та біоінженерів, які коригували конструкцію.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли пристрій, який допомагає розробляти паралізовану руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути