вівторок, 20 вересня 2016 17:52

Страждання тіла людини під час виходу на роботу на 9 ранку близькі до тортур — учені

Страждання тіла людини під час виходу на роботу на 9 ранку близькі до тортур — учені
Фото: medikforum.ru

Найбільш розповсюдженою формою тортур у сучасному світі назвав необхідність вставати щодня на роботу на 9 ранку професор Оксфордського університету Пол Келлі, пише Plaid Zebra.

Біологічні цикли людського організму абсолютно не відповідають розкладу ранніх підйомів, переконують британські вчені.

"Ми не можемо змінити добові ритми та привчити організм вставати у визначений час, так як наша печінка і серце функціонують за іншим розкладом. А ми просимо їх посунути їх на дві-три години. Наше суспільство масово потерпає від недосипання", - каже Пол Келлі.

Професор Келлі та його колеги з Інституту сну та добових біоритмів пропонують перенести початок робочого дня хоча б на 10 годину ранку та відзначають, що сучасний восьмигодинний робочий день ввели за основний у Великобританії в кінці 18-го століття, щоб досягти цілодобової роботи підприємств та фабрик.

"Часи змінюються. Очевидно, що тоді промисловці мало піклувались про біологічні годинники своїх працівників, - зазначає Келлі, та додає: Фізичний та емоційний стрес, який викликаний порушенням сну, сприяє розвитку хронічних захворювань та призводить до того, що працівники частіше хворіють та пропускають роботу", - відзначає професор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часті походи до туалету уночі свідчать про хвороби серця

До пропозиції науковця прислухалися у одній школі Великобританії та перенесли початок занять з 8.30 ранку на 10.00. Після цього успішність учнів виросла на 19%.

Підтверджують думку Келлі у Гарварді. Американські дослідники відзначають, що для того, щоб прокинутись та не заснути на робочому місці американці випивають 0,825 літрів кави на добу. Це більше трьох кружок. А в рік на каву в США люди витрачають до 40 млрд. дол.

Зараз ви читаєте новину «Страждання тіла людини під час виходу на роботу на 9 ранку близькі до тортур — учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути