середа, 22 лютого 2017 13:11

Скільки треба цілуватись, щоб стати щасливішим

Скільки треба цілуватись, щоб стати щасливішим
Фото: myplanet.com.ua

Поцілунки є не тільки приємними, а й корисними. Вони стимулюють імунітет, покращують кровопостачання мозку, підвищують творчу активність і настрій, дозволяють впоратися з багатьма недугами.

Про це свідчать дослідження ВООЗ, яка з 1981 року досліджує вплив поцілунків на організм. Для цього створили науку, яка вивчає зміни, які відбуваються в людському організмі під впливом поцілунку - філематологія.

Вчені переконують, що поцілунок є ефективною профілактикою різних захворювань. Цілуючись, чоловік і жінка обмінюються 250-ма різними речовинами і бактеріями. Так організм виробляє антитіла, які захищають від мікробів і зміцнюють імунітет.

Поцілунки роблять людей спокійнішими. Стрес викликають "стресові" гормони глюкокортикоїди, а поцілунок перешкоджає їх утворенню.

Ці "шкідливі" гормони підвищують кров'яний тиск і рівень холестерину, забезпечують слабкість м'язів, порушують баланс інсуліну і провокують безсоння.

Під час поцілунку виділяється багато гормону щастя – окситоцину та ендорфінів. Це гормони-акумулятори чудового настрою.

Дослідники пояснюють, що 1 хвилина поцілунку спалює 6 калорій і в два рази збільшується обмін речовин. Таку ж кількість калорій можна витратити за хвилину ходьби.

Для досягнення максимального ефекту варто цілуватися мінімум 20 секунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили контрацептиви для чоловіків

Від поцілунку знижується ризик інфаркту та інсульту. Тоді серце скорочується частіше (110 ударів в хвилину). Це покращує кровотік в організмі, кровопостачання всіх органів і систем, нормалізує артеріальний тиск, тренуються серце і судини.

Також під час поцілунку людина активізує до 30 м'язів обличчя. Звідси поліпшується циркуляція крові, а це запобігає появі зморшок.

Зараз ви читаєте новину «Скільки треба цілуватись, щоб стати щасливішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути