неділя, 28 квітня 2024 00:30

Шість продуктів, які зменшують тривалість життя

Шість продуктів, які зменшують тривалість життя
Шість продуктів, які не сприяють довголіттю Фото: pinterest

Є продукти, які здатні уповільнити старіння і дати шанс прожити довше.

Водночас, є їжа, яка може вкоротити життя. В той час, коли їх вважають корисними, насправді можуть згубити, пише pixelinform.

Шість продуктів, які не сприяють довголіттю

Часник

Цей продукт завжди маємо під рукою. Ми впевнені: він дуже корисний. Тому лікуємося їм за застуди, та й просто любимо їсти — із салом чи борщем. Але часник може бути небезпечним. По-перше, через вміст у ньому сульфон-гідроксильного іона, іншими словами, сірководню.

Він проникає у клітини мозку та вбиває їх. Вчені навіть провели експеримент і з'ясували, що часник уповільнює швидкість реакції у 2-3 рази. По-друге, часник може бути небезпечний підвищеним вмістом міді, а надлишок міді в організмі скорочує життя. Але відмовлятися від часнику все ж таки не варто. Потрібно просто правильно його їсти і не перевищувати допустиму добову дозу – не більше за головку на день.

Зелений чай

В Індії п'ють лише чорний чай, а зелений вважають небезпечним. У зеленому чаї багато кофеїну, як у каві. І цей чай підвищує тиск і може спричинити інфаркт. Крім того, у зеленому чаї міститься теїн. Він шкідливий для серцево-судинної системи та нервових клітин.

Чи є у зеленому чаї користь? Звичайно. Це антиоксидант, він бадьорить і молодить. Ті самі індуси не п'ють його тільки тому, що не вміють правильно заварювати. А без правильної заварки він укорочує життя.

Червоне м'ясо

Американськими вченими було проведено кілька досліджень, які показали, що споживання тваринного м'яса знижує очікувану тривалість життя. Одне дослідження з Гарвардської медичної школи стверджує, що вживання додаткової порції на день необробленого червоного м'яса збільшує загальний ризик смерті на 13%. Дослідники підозрюють, що в цьому винні насичені жири та велика кількість натрію.

Чорнослив

Він вважається суперкорисним продуктом, але тільки якщо він не був оброблений двоокисом сірки (добавка Е220). Сухофрукти завжди потрібно мити перед вживанням, як і звичайні фрукти. Чорнослив через калорійність і велику кількість фруктового цукру не варто їсти діабетикам і тим, хто стежить за фігурою. Побоюватися чорносливу варто і молодим мамам: він може викликати розлад шлунка та коліки у немовляти завдяки своїй проносній дії.

Морозиво

Влітку ми їмо його більше, ніж зазвичай, і за звичкою шукаємо в магазинах пломбір. Однак нещодавно фахівці знайшли у пломбірі рослинні жири, яких там бути не повинно за визначенням. Пальмова олія канцерогенна, якщо вона піддається тепловій обробці. А морозиво спочатку нагрівають - варять, а потім різко остуджують. Це подвійний удар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овочі та фрукти довголіття: 10 продуктів, які уповільнюють старіння

Як же розпізнати рослинний жир, якщо ви не маєте бездоганних смакових рецепторів? По-перше, виробник зобов'язаний прописувати у складі "рослинні жири" чи "пальмову олію". Якщо такого в складі немає, зверніть увагу на калорійність: у пломбіру масова частка жиру повинна бути не менше 13%. Оптимальний склад - молоко коров'яче натуральне, пастеризоване, цільне згущене з цукром; згущені та сухі вершки; масло коров'яче; яйця курячі та різні смакові добавки.

Небезпечні ласощі з пальмовою олією повинні іменуватися вершково-рослинним або рослинно-вершковим морозивом, але ніяк не пломбіром.

Свіжий фруктовий сік

Якщо пити фреш без обмежень, можна отримати передозування вітамінів. А ще сік - це фруктоза у чистому вигляді, без клітковини. При деяких захворюваннях свіжі соки протипоказані. При виразці шлунка, загостренні гастриту та панкреатиту не варто пити соки з кислим смаком: лимонний, апельсиновий, яблучний, смородиновий, журавлинний. Вони підвищують кислотність шлункового соку, можуть викликати печію та біль.

Експерти звернули увагу на рецепт супу, який щодня їла сім'я, що живе найдовше у світі. Йдеться про смачний, ситний та максимально корисний суп, який і голод вгамує, і зігріє

Увагу на цей суп звернули журналісти, коли вивчали особливість людей, котрі живуть у "блакитних зонах" Землі. Це регіони, де середня тривалість життя людини у рази вища, ніж у багатьох благополучних країнах.

Зараз ви читаєте новину «Шість продуктів, які зменшують тривалість життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути