четвер, 15 грудня 2016 12:30

Після ситного застілля варто на добу відмовитися від їжі

Після ситного застілля варто на добу відмовитися від їжі
Фото: patrioty.org.ua

Якщо людина переїла на застіллі, як день народження чи весілля, де було багато різних страв та випивки, наступного дня їй краще утриматися від їжі. Така порада Gazeta.ua від дієтолога та блогера Бориса Скачко.

"Коли ви переїли, дуже сильне навантаження іде на підшлункову залозу. Цукри, які потрапили у кров, повинні якось використовувати. Коли ми харчуємося в міру, їх або печінка забирає, або м'язи, інші клітини організму. Але до тих пір, поки у травній системі залишається якась їжа, речовини від неї будуть продовжувати всмоктуватися в кров. І якщо людина перед тим переїла - вона не голодна. І добу може нічого не їсти", - говорить дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворим на серцеві захворювання слід харчуватись 7 разів на день - дієтолог

Щоб продуктам було легше переваритися та поживним речовинам всмоктатися у кров, дієтолог рекомендує обмежитися наступного дня після гулянки трав'яним чаєм, або рідким бульйоном, хоча можна взагалі бути на воді.

"На наступний день після застілля навіть якщо травна система працює супер добре, треба просто допомогти їжі перенестись. Бо якщо вона не переварилася - буде гнити в організмі. Продукти гниття вбивають печінку, а далі і нирки. Якщо ви їли мясо - система травлення зупиняється, та переварює м'ясо", - каже Скачко.

Зараз ви читаєте новину «Після ситного застілля варто на добу відмовитися від їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути