понеділок, 23 травня 2016 21:10

М'які п'ятки можна зробити вдома за одну ніч

М'які п'ятки можна зробити вдома за одну ніч
Фото: poradumo.pp.ua

Про ніжні та мякі ступні мріє кожна жінка незалежно від віку. Це питання особливо актуальне влітку, коли хочеться пройтися в елегантних туфлях. Щоб мати ніжні п'ятки не обов'язково відвідувати дорогі салонні процедури. Є легкі способи удома помякшити ступні.

"У боротьбы з твердими п'ятами дорогі креми не допомагають. Купую прості дитячі, а перед ними роблю ванни для ніг", — каже Надія Киларева з Житомира.

У баночці з-під старого крему потрібно змішати 30 г мазі календули з ампулою вітаміну А. Зберігати в холодильнику. Щовечора парити ноги, мастити ступні маззю та одягати шкарпетки. За тиждень не тільки п'яти пом'якшаться, а й тріщини загояться.

Ноги варто парити у спеціальних розчинах. У миску налити 3 л гарячої води та 0,5 л молока. На крупній тертці подрібнити дитяче мило і додати у воду.

Перемішати і тримати ноги, доки та не вихолоне. Витерти ступні і помастити скрабом. Для нього склянку використаної кавової гущі змішати з півсклянкою олії. Насипати по три столові ложки солі й цукру. Сіль може проникати в ранки й пощипувати, тому краще почекати загоєння. Сумішшю терти ступні 2–3 хвилини і змити.

Після такого скраба крем не потрібен. Ступні будуть ніжні.

Можна зробити поживну маску. Жовток змішати з чайною ложкою лимонного соку і крохмалю. Треба кілька хвилин потримати ступні в гарячій воді. Як розпаряться — витерти й нанести маску на 10 хвилин. Змити теп­лою водою.

Читайте також: Стоматолог назвав найвдаліший вік для встановлення брекетів

Якщо втомлені й немає сил на такі процедури, достатньо змастити п'яти жирним кремом, покласти зверху поліетиленову плівку і забинтувати на ніч. Уранці 10–15 хвилин слід потримати ноги в теплій воді. Обережно потерти п'яти пемзою.

Зараз ви читаєте новину «М'які п'ятки можна зробити вдома за одну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути