четвер, 19 травня 2016 11:29

Стоматолог назвав найвдаліший вік для встановлення брекетів

Стоматолог назвав найвдаліший вік для встановлення брекетів
Фото: natadent.com

Посмішка є запорукою успіху. Нерівні зуби або неправильний прикус можуть заважати відчувати себе впевненим. Для виправлення цих дефектів ортодонти встановлюють брекети. Їх часто називають прикрасою, яка лікує. Багато підлітків соромляться посміхатися і навіть говорити через брекети. В наш час вони можуть бути зовсім не помітними.

"Що раніше почати рівняти зуби, то швидше і безболісніше це буде, — каже стоматолог-ортодонт Тарас Мартиненко. — Перша консультація в ортодонта має бути в 3 роки, коли сформувався тимчасовий прикус. Далі слід навідуватися до стоматолога раз на два роки".

У 12–14, коли формується постійний прикус, ставлять брекети. Це пристрої із медичного дроту, які тиснуть на зуби і вирівнюють їх. Брекети носять два роки і підкручують у лікаря раз на місяць. Є металеві, пластикові, керамічні. Вони кріпляться до зубів із внутрішньої сторони, біля піднебіння.

Перед надіванням брекетів слід полікувати зуби. Не повинно бути ні карієсу, ні каменів. Вирівнювання триватиме довго, тому навіть маленька дірка може зруйнувати зуб.

Перший тиждень брекети заважають говорити та їсти. В цей час батьки мають підтримати дитину. Готувати лише м'яку їжу. Свіжі яблука й моркву, горішки, сухарики на час лікування виключити з раціону.

"Треба навчити дитину по-новому чистити зуби. Спочатку — замочки на конструкції. Потім перейти на внутрішню поверхню зуба. Рухи повинні йти від ясен донизу. Залишки їжі з проміжків між зубами видаляють зубною ниткою кілька разів на день. Після кожного прийому їжі треба полоскати рот ополіскувачами. Зубну пасту обирають таку, що містить фтор, кальцій і фосфор".

Немає спеціальних брекетів для виправлення дитячих зубів. Конструкції підходять усім. Різняться тільки матеріали і спосіб кріплення. Від цього залежить ціна.

Читайте також: 7 продуктів, які краще ніж ліки знімають біль

Щоб закріпився ефект, після зняття брекетів надівають спеціальні пластинки — капи. Їх носять удвічі довше, ніж брекети. Перший місяць постійно. Потім — тільки уночі. Капи непомітні і не заважають говорити чи їсти. Що старша людина, то довше її носить.

Зараз ви читаєте новину «Стоматолог назвав найвдаліший вік для встановлення брекетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути