четвер, 23 лютого 2017 01:35

Хворим з пересадженим серцем дають потримати видалені органи
4

Фото: dailymail

Тримати в руках та роздивлятися у розрізі хворі серця, які вирізали лікарі, дозволяють людям, що пережили операцію з пересадки органів. Таким чином пацієнтам з кардіологічними хворобами вдається швидше одужати та зрозуміти подію, яка з ними сталася. Переконаний лікар з Медичного центру в Даласі, в Техасі Вільям Робертс. Пише dailymail.

Доктор Вільям Робертс дозволив більше ніж 70 пацієнтам роздивитися та потримати в руках власні хворі органи перед тим, як їх передадуть на дослідження. Серця не мають червоного забарвлення, як їх звично уявляти у тілі, вони сірі, замочені у формальдегіді та з надрізами.

Пацієнти кажуть, що така подія переповнює їх емоціями.

"Візуально серце виглядало, як шматок смаженої яловичини на тарілці. Це було трохи більше, аніж я собі раніше уявляв. Мене це дуже вразило", - розповів пацієнт клініки Джон Бел. Йому пересадили серце від донора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річний подарував мені життя - власник пересадженої нирки

Поки пацієнти тримають старі серця в руках, лікарі розповідають їх про причини серцевої недостатності, яка у них сталася.

Хірург Вільям Робертс зібрав у морозильній камері серця, які видаляв з 1997 до 2015 року. За ними зробив висновки, які застосовує у лікуванні. Увесь цей час дозволяв пацієнтам торкатися їхніх органів. Проте робив це неофіційно. А у 2014 році започаткував у лікарні відкриту програму "Від серця до серця", яка дозволяє подібну практику.

Зараз ви читаєте новину «Хворим з пересадженим серцем дають потримати видалені органи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути