понеділок, 27 квітня 2015 09:58

Хірурги з Індії видалили найбільшу в світі нирку

Хірурги з Індії видалили найбільшу в світі нирку

Індійські фахівці видалили найбільшу в світі нирку вагою майже 3 кг.

Хірурги з лікарні сера Ганги Рама, Делі, щоб врятувати життя пацієнта, якому в 2014 році був поставлений діагноз аутосомно-домінантна полікістозна хвороба нирок і призначений діаліз, прийняли рішення видалити його нирки.

Пацієнт чекав операції з пересадки нирок, однак у березні цього року потрапив у госпіталь через хронічну ниркову недостатність і сильний біль в животі. Надалі його стан почав погіршуватися, через зараження почалася лихоманка.

Хірурги прийняли рішення терміново оперувати пацієнта. В ході 3-годинної операції доктор Ману Гупта видалив пацієнту одну нирку. За словами лікаря, це було досить складним завданням, оскільки зазвичай нирки важать приблизно 130 г, в той час як ця нирка важила 2,75 кг, що в 20 разів більше норми. До того ж процедура ускладнювалася ще через те, що вона застрягла в огортаючому її кишечнику.

Доктор Гупта також додав, що другу нирку пацієнта, яка важила 2,5 кг, через тиждень також довелося видалити. Як відзначають фахівці, видалення обох нирок пацієнта було вимушеною мірою, оскільки його стан був дуже важким, а зараз він одужує і чекає пересадки нирок.

Примітно, що до цього найбільшою ниркою, згідно з Книгою рекордів Гіннесса, вважався орган вагою 2,15 кг і розмірами 33,72x14,14x15,05 см, який був вилучений у Дхулі, Махараштра в 2011 році.

Зараз ви читаєте новину «Хірурги з Індії видалили найбільшу в світі нирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути