понеділок, 19 грудня 2016 17:00

Діти з аутизмом розмалювали святкове печиво у День Святого Миколая
9

Фото: Роман Майданюк

Учні центру, який працює з дітьми з аутизмом, взяли участь у майстер-класі з розмальовування святкового печива до Дня Святого Миколая у Броварах під Києвом. Його проводили представники навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами "Мозаїка". Солодощі мали форму, традиційну для різдвяних декорацій, - чобітків для подарунків, рукавиць. Печиво з медом та імбирем.

Святкове заняття одночасно виконувало терапевтичну функцію. Діти вигадували орнаменти, малювали їх разом з батьками. Печиво для малювання було щойно з кухні - тепле та запашне. Батьки показали дітям, як користуватися кулінарними фарбами, а тоді дозволили малювати так, як їм до вподоби.

"Все це у святковій обстановці, яскраві кольори дітки використовували. Разом з батьками, по-сімейному. Така сімейна обстановка і батьків і дітей зближує", - каже викладач центру "Мозаїка" Олександра Лозова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік беріг у кишені піджака вишивку похресниці - дружина воїна АТО

Такі вправи підвищують концентрацію та сприяють розвитку особливих дітей. Ранок розпочали активними іграми і танцями, де учасники могли виразити свої емоції, співали, кидали паперові сніжки. А після галасливих розваг учням запропонували творчі вправи у спільному колі з батьками.

"Часто виникають труднощі, коли не розуміють особливостей цих дітей. Бо, наприклад, вчителі помічають, що діти неуважні, не хочуть сидіти і слухати. Однак є простий метод - спочатку дати їм можливість порухатися, побути активними, а потім запропонувати сісти до столу чи за парти. І вони цілком готові будуть слухатися та виконувати ваші завдання", - розповідає Gazeta.ua директор центру "Мозаїка" Оксана Карбовська.

Зараз ви читаєте новину «Діти з аутизмом розмалювали святкове печиво у День Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути