вівторок, 31 травня 2016 12:34

Як вести себе батькам, якщо в дитини є уявний друг?

Як вести себе батькам, якщо в дитини є уявний друг?
Фото: babyzzz.ru

Уявні друзі з'являються у дітей зазвичай у віці 3-5 років. Це абсолютно нормальне явище, обумовлене розвитком уяви і творчих здібностей.

Психологи заявили, що ця особливість допомагає батькам дізнаватися про проблеми в розвитку своїх дітей. За словами експертів, багата уява нерідко шкодить здоров'ю малюків. Мова йде про стан нервової системи. Порушення в роботі психіки призводять до появи уявних друзів у дітей.

Дослідники прийшли до висновку, що на ймовірність виникнення цього феномена впливає безліч факторів. Лікарі рекомендують мамам і татам не панікувати, якщо їх дитина раптово заговорила про вигадану людину.

Читайте також: Вчені знайшли легкий спосіб вкласти спати плачуче немовля

Психологи впевнені, що малюки неспроста вигадують собі друзів. Батьки не повинні уникати розмов зі своїми дітьми про уявному персонажа.

Можна завести домашню тварину - воно цілком згодиться дитині в якості реального друга.

Також можна записати малюка в гурток малювання або ліплення. Там він не тільки зможе втілювати свою уяву в матеріальні об'єкти, а й спілкуватися з реальними такими ж творчо обдарованими дітьми.

Головне, ні в якому разі не можна карати дитину. Уявний друг - це гра. Не намагайся спростувати його існування - дитина перестане довіряти і стане замкнутою.

Зараз ви читаєте новину «Як вести себе батькам, якщо в дитини є уявний друг?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути