пʼятниця, 07 жовтня 2016 05:35

Геморой може перерости в рак
2

Проктолог Сергій Морозов: ”Сьогодні від геморою можна позбутися всього за кілька коротких процедур”

На захворювання прямої кишки страждають багато людей. Але мало поспішають звернутися до проктолога. Втім ці недуги є досить підступні. Зволікання призводить до біди.

— Кров, біль, неприємні відчуття біля заднього проходу можуть виявитися симптомами різних захворювань прямої кишки — від геморою до раку, — каже проктолог Сергій Морозов. — Це серйозний привід для того, щоб звернутися до лікаря.

Сьогодні від геморою першої-третьої стадій і тріщин прямої кишки можна позбутися без госпіталізації, всього за кілька коротких процедур у медичному центрі "Оксфорд Медікал-Вінниця". Клініка оснащена найсучаснішою апаратурою та застосовує новітні технології. Однак існують захворювання, які можна сплутати з гемороєм. Найнебезпечніше з них — рак прямої кишки.

— Цей різновид раку розвивається повільно. Спочатку пухлина довго росте всередині кишки. Далі розповсюджується на сусідні органи, кістки тазу. Разом із кров'ю та лімфою ракові клітини розносяться по організму й утворюють нові пухлини, — говорить Морозов.

При раку прямої кишки з заднього проходу виділяється слиз, кров і гній. Порушується випорожнення. Поноси чергуються з запорами. З'являються неприємні відчуття й болі. Людина втрачає вагу, не має апетиту. Виникає слабкість.

— Розпізнати хворобу можна на прийомі в лікаря. Поставити діагноз допоможе обстеження з використанням ректороманоскопії, — пояснює Сергій Морозов. — Це огляд прямої кишки на довжину до 25 сантиметрів через ректоскоп — трубочка, до якої підведене джерело світла. Для більш детального дослідження гемороїдальних вузлів і слизової анального каналу проводиться відеоаноскопія на відстані 8–10 сантиметрів від анального отвору. Пацієнт на екрані сам бачить стан ­своєї прямої кишки. Якщо є підозра на онкологічне захворювання, можна зробити біопсію.

За статистичними даними, не менш як 30 із 100 смертей від раку прямої кишки трапляються від того, що запізно виявили зло­якісну пухлину.

Записатися на прийом та ­обстеження можна

за тел.: 0(432) 677 000, 0(73) 271 21 21, 0(68) 271 21 21.

Ліц. МОЗУ АЕ №571015 від 27.08.2014.

Зараз ви читаєте новину «Геморой може перерости в рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути