середа, 15 квітня 2015 12:46

Психолог пояснив, чому чоловіки мовчать під час сварки, а жінки кричать

Психолог пояснив, чому чоловіки мовчать під час сварки, а жінки кричать

Сварки між чоловіком і жінкою проходять у більшості своїх випадків однаково: чоловік мовчить, а жінка говорить на підвищених тонах або зовсім переходить на крик. Чому так відбувається, читайте нижче.

Американський психолог Джон Готман вивів у своїх дослідженнях, що чоловіки більш емоційно вразливі і довше перебувають у напрузі.

Так, на початку сварки у чоловіків різко частішає серцебиття і піднімається тиск. При цьому в такому стані вони знаходяться набагато триваліший проміжок часу, ніж жінки. Тому чоловіки частіше страждають від інфарктів, їх внутрішній запобіжник просто не витримує. Під час "серйозних розмов" серце чоловіка починає битися на 20-30 ударів більше норми. Зміни в його організмі відбуваються вкрай стрімко, часто чоловік не може прийти в себе і після сварки.

У жінок же в більшості випадків пульс взагалі не змінюється, що говорить про те, що їй набагато комфортніше висловлювати свої претензії і що, говорячи про них, вона відчуває себе в своїй тарілці. Якщо жінка мовчить про свої образи, то вони можуть перерости в затяжні депресії і навіть в такі захворювання, як виразка шлунка і коліт. Жінці не можна збирати в собі негативні емоції, випустити ж їх з себе вона може, тільки розповівши про свої переживання.

Чоловіки, навпаки, воліють в основному відмовчуватися, щоб не роздаровувати себе і зайвий раз не наражати своє серце і мозок на зайвий стрес. У багатьох випадках чоловіки роблять це на рівні підсвідомості. До того ж, чоловіки не настільки злопам'ятні як жінки, тому їм простіше забути про проблему, ніж підняти її в розмові.

Психологи радять парам все ж не відмовчуватися і говорити про свої проблеми, адже тільки так їх можливо вирішити. Однак робити це необхідно обережно, не використовуючи негативно забарвлені репліки і якомога рідше вживати займенник "ти", замінюючи його безособовими словами.

Зараз ви читаєте новину «Психолог пояснив, чому чоловіки мовчать під час сварки, а жінки кричать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути