четвер, 06 грудня 2012 12:34

Кубиками картоплю ріжуть кар'єристки

Кубиками картоплю ріжуть кар'єристки
Малюнок: helsinki.org.ua

"Кожна буденна дія, над якою ми навіть не замислюємося,  носить відбиток нашого характеру,  - каже львівський психолог Лілія Пустовіт, 39 років. – Як ми вигулюємо собаку, як ми водимо машину, навіть картоплю на смаження ми ріжемо певним чином – це все наші особливості."

За рік психолог опитала більше 700 жінок по всій Україні на предмет того, як вони ріжуть картоплю та склала короткий психологічний портрет. Вийшло 5 груп зі своїми особливостями.

Кружечками картоплю ріжуть акуратистки. У них все під контролем – вміють розпланувати сімейний бюджет і головне його дотриматись. Не люблять змін, несподіванок.  У ліжку пасивні, але вірні дружини. До грошей ставляться з повагою, не схильні до спонтанних покупок. Життям дітей цікавляться, але не заглиблюються у подробиці.

Соломкою картоплю ріжуть артистки. У цих жінок тонке почуття прекрасного, вміють і люблять гарно вдягатися, створюють власний стиль і в одязі, і в побуті. Люблять бути на видноті. Чуттєві, багато уваги приділяють статевим стосункам.  Мають коханця, або мріють мати. Люблять дорогі подарунки, якими потім можна буде похизуватися. Щедрі, дітей балують.

Кубиками картоплю ріжуть кар'єристки. Жінки мають яскраво виражений чоловічий характер – прямолінійні, безапеляційні, працелюбні. Знають ціну грошам. У ліжку бурхливі, часом схильні до збочень. Дітей виховують у суворості та дисципліні. Не довіряють навіть близьким людям, не схильні ділитися переживаннями.

Жінки, які ріжуть картоплю півколами – дипломати. Для них немає однозначних відповідей – все півтони: всіх можна зрозуміти, всіх виправдати, все пояснити. Дуже добре розбираються у людях. Чужі проблеми розглядають як свої, готові допомогти будь-якої миті. Не знають, як поводитись з грошима, часто роблять дорогі спонтанні покупки і потім картають себе за це. Часто занадто заглиблюються у життя дітей – балують, опікають.

Є жінки, які ріжуть картоплю прямо над сковорідкою – виходять шматочки невизначеної форми. Ці жінки знають собі ціну. Заміж часто виходять пізніше, ніж однолітки. Вони ніжні та сентиментальні. Підтримують сімейні зв'язки, цінують подарунки та речі взагалі. У квартирі часто безлад – бо дуже багато зайвого, але викинути жалко.  Економні. Статеві стосунки їх цікавлять мало.

"Я опитувала тільки жінок, тому, що чоловіки, по-перше, смажать картоплю рідко і не можуть згадати, як вони її ріжуть, а по-друге, якщо чоловік певним чином ріже картоплю, то це, скоріше за все, його мама так навчила. Виходить це її особливість, а не синова, - додає Лілія.  – Я це дослідження проводила для себе, воно не наукове, а радше побутове.  У своїй практиці я закликаю пацієнтів свідомо робити звичні, автоматичні речі, по-новому. Це допомагає бути пластичним, не зациклюватися , бачити нові горизонти. Тим жінкам, яких я опитувала, і які десятиліттями ріжуть картоплю саме так, а не інакше  - я радила змінити платівку, різати якось інакше.  Усі зміни починаються з малого – зі зміни звичок."

 

Зараз ви читаєте новину «Кубиками картоплю ріжуть кар'єристки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути