середа, 30 січня 2013 16:31

Якщо після розлучення нічого у собі не змінити, то другий чоловік навряд чи буде кращим, аніж перший

Якщо після розлучення нічого у собі не змінити, то другий чоловік навряд чи буде кращим, аніж перший
Фото: modna.ua

Заради того, щоб знайти собі забезпеченого чоловіка Дарина Головацька з міста Суми передала власний бізнес дочці, продала машину, дачу та переїхала із трикімнатної квартири в однокімнатну.

„У мене було троє чоловіків і всі, як під "копірку" - альфонси, - каже пані Дарина, 46 років. – Перші двоє були інфантильні та неорганізовані – жили за мій рахунок, але я була молода і закохана, хотілося не помічати недоліків. Третього чоловіка я довго шукала, він мав хорошу роботу в іноземній компанії. Заробляв більше за мене, але через півроку після одруження втратив роботу, довго шукав і не міг знайти, а потім звик сидіти у мене на шиї. У мене був квітовий магазин, а сама я працювала ріелтором, грошей було вдосталь, але дуже хотілося мати надійне чоловіче плече".

Пані Дарина зверталася до ворожок, бо думала, що її хтось зурочив, але вони нічим не допомогли. Потім вона натрапила на сімейного психолога Аллу Мирну, теж мешканку Сум. Після двох років роботи з нею пані Дарина кардильно змінила своє життя і нещодавно відсвяткувала другу річницю подружнього життя з четвертим чоловіком – успішним хірургом.

„У Дарини був комплекс „бізнес-леді", - розказує психолог Алла Мирна, 39 років. – У дитинстві вона не мала багатьох речей про, які мріяла, і коли виросла головним завдання для неї стало заробляння грошей, а це більше чоловіча функція. Вона стала такою фінансово незалежною, що чоловікам у її житті просто не залишилось місця. Тому і попадалися інфантильні, або ставали такими під її керівництвом".

Дарина наважилась кардинально змінити життя – стала жити в однокімнатній квартирі, взялася за репетиторство замість продажу квартир, почала їздити міським транспортом та прочитала протягом двох років понад 200 книжок світової класики, на які не вистачало часу раніше.

„Було дуже важко перелаштуватися на скромний бюджет. Я стала заробляти в чотири рази меньше, ніж раніше. З четвертим чоловіком познайомилася у поліклініці, - каже пані Дарина. – Про його соціальний статус навіть і не думала просто відчула, що це – рідна людина. Він вдівець. Через півроку одружилися. Я відчувала себе просто жінкою, а не успішною панянкою, якої може бути гіден тільки директор банку. Коли питають ким працюю, кажу, що домогосподаркою і цим пишаюсь".

Розлучення, за словами психолога, це привід істотно переглянути своє життя, щоб знову не наступити на ті самі граблі.

У першу чергу слід „відпочити" від будь-яких стосунків. Пані Алла радить рік після розлучення не починати нових стосунків. За цей час вщухають емоції, прощаються образи і стає простіше подивитися на ситуацію з іншого боку.

Проведіть роботу над помилками. Добре якщо ця робота буде корегуватися психологом, бо можна „застрягти" у почутті провини і впасти у депресію. Є сенс написати для себе усі причини, велики та незначні, через які ви розлучилися. Спершу у всьому буде винен партнер, але згодом самокритики стане більше. Чим більше ви будете повертатися до причин, тим більше похибок знайдете у своїй поведінці.

Треба усвідомлювати якого партнера ви чекаете, чого ви хочете від стосунків. Психолог радить жінкам подивитися на себе очима майбутнього, гідного, чоловіка. Чи цікава вона буде йому, як буде будувати стосунки, якою буде у побуті, що буде говорити, якщо він зазнає поразки чи помилиться.

„Працювати над собою – найскладніша справа, - додає психолог Алла. – Жінки чомусь думають, що освіта – це і є праця над собою, ідуть вчитися, але праця полягає у вихованні у собі нових якостей. Виправитись, покращити характер – на це потрібен час. Бути самотньою і підтримувати порядок у квартирі, тримати себе у формі, читати книжки, відвідувати культурні заходи, мати захоплення та не падати духом – це не кожному під силу. Якщо після розлучення нічого у собі не змінити, то другий чоловік навряд чи буде кращим за першого".

Зараз ви читаєте новину «Якщо після розлучення нічого у собі не змінити, то другий чоловік навряд чи буде кращим, аніж перший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути