понеділок, 10 жовтня 2016 07:25

Вишивальні машинки оснащені комп'ютером

Автор: ФОТО З САЙТА www.brother.md
  Комп’ютерізовані вишивальні машини оснащені дисплеєм, на який виводиться інформація про малюнок
Комп’ютерізовані вишивальні машини оснащені дисплеєм, на який виводиться інформація про малюнок

— Купила собі машинку із шістьма голками. Вона мені окупилася за рік, — розповідає 28-річна львів'янка Алла КУЧЕРЕНКО. Вишиває вдома одяг на замовлення.

— Працює дуже швидко. Маленьку квіточку шиє хвилину. Сорочку — півгодини. Машинки роблять до тисячі стібків за хвилину. Але на такій швидкості гірша якість вишивки — нерівномірно затягуються нитки. Нормально виходить при 600 стібках за хвилину.

Грубу тканину натягують на пластикові або металеві п'яльця. Для делікатних їх роблять із дерева. Розмір — від 10х10 до 36х30 см.

— Для вишивки ­можна брати будь-які тканини й нитки. Вишивають махрові рушники, теплі костюми й пальта, — продовжує майстриня. — Для машинки є спеціальний диск із програмою. З її допомогою потрібний малюнок переводжу в правильний формат. Вибираю картинку в інтернеті. Записую на картридж і вставляю в машинку. Запускаю — і вона вишиває. Інформація про малюнок виводиться на дисплей — розмір, кольори, час вишивання. Для написів є кілька видів шрифтів.

Можна вишивати звичними хрестиком і гладдю. За допомогою машинки на тканини наносять фотографії.

— Сучасні машинки мають мікрокомп'ютер із кольоровим дисплеєм. На ньому можна переглянути відеоурок із користування технікою. Має пам'ять, куди можна додавати нові малюнки й орнаменти, — каже Алла Кучеренко. — Вартість побутових вишивальних машинок становить 7–16 тисяч гривень. Ціна залежить від рівня автоматизації процесу вишивання. Найважливіше — чи нитки змінюються й відрізуються автоматично, чи треба заправляти вручну. В дорогих моделях треба лише вибрати малюнок і запустити машинку. Решту вона робить сама.

Зараз ви читаєте новину «Вишивальні машинки оснащені комп'ютером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути