понеділок, 25 липня 2016 07:25

Утеплювач із льону не боїться вологи

Автор: ФОТО з сайта www.e-uteplitel.ru
  Лляний утеплювач роблять із тієї сировини, що й тканину
Лляний утеплювач роблять із тієї сировини, що й тканину

— Мінеральна вата вивітрюється. Це шкодить здоров'ю, — розповідає одесит Андрій Саліженко, 40 років. Має будинок на 200 "квадратів" із солом'яних тюків. — Коли постало питання, чим утеплити дах мансардного поверху — вибрав льон. Закладав між кроквами. Кріпив степлером. Де під кутом — використовував сформований утеплювач з рулону. Де рівна стіна — клав льон із тюків. Він дешевший, трохи засмічений. Розправляв його і прибивав.

Поверх утеплювача набивав обрешітку. В одних кімнатах зашивав гіпсокартоном, в других — вагонкою.

— Взимку в домі ще не жив. Підтримував кімнатну температуру — опалював пелетним котлом, — каже Саліженко. — Один раз надворі був мороз мінус 15 градусів. Котел погас. Я спеціально не розпалював. Хотів перевірити, як працює утеплення. За добу без опалення температура опустилася на два градуси.

Лляний утеплювач роблять із тієї сировини, що й тканину.

— Не все зроблене з натуральної сировини — корисне. Багато утеплювачів від зміни температури, вологості чи неправильного монтажу шкодять. Виняток — утеплювач із лляної пряжі. У своєму складі має лише нейтральне поліефірне волокно, — розповідає 42-річний Дмитро Глущенко з Дніпра. — Після змішування волокна та пряжі, масу наносять на лінію. Під дією температури пресують полотнище товщиною 5 сантиметрів і шириною метр. Скручують у рулони по 10 метрів.

Лляний утеплювач має незмінну теплопровідність незалежно від умов. Не боїться й не накопичує вологість. Тому можна використовувати без паробар'єру.

— Льон має антисептичну дію. Він гальмує розвиток мікроорганізмів та гнилі, — каже Глущенко. — Такі утеплювачі знімають статичну напругу від руху штор, вітру та людей. Це позитивно впливає на мікроклімат оселі.

Вартість утеплювача з льону — 70 грн. за "квадрат".

Зараз ви читаєте новину «Утеплювач із льону не боїться вологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути