понеділок, 05 грудня 2016 00:45

Поверхня радіатора нагрівається до 110 градусів

Автор: Оксана Тупальська
 

— Купив у магазині три обігрівачі. Будинок новий, централізоване опалення ще не налагодив. Батареї ледь теплі. Один обігрівач почепив в кухні. Інший поставив під вік­ном у залі, а третій — у дитячу під книжковою полицею. Тепер кругом тепло, — розповідає 27-річний Павло ­Новицький із Броварів на Київщині.

— Електричні обігрівачі бувають чотирьох типів, — каже електрик Матвій Півторак, 37 років. — Деякі вішають під стелю, щоб підігрівали повітря згори, інші ставлять під вікном. Є такі, що гріють обмежений простір. Наприклад, навколо учня за столом, коли робить уроки. Вибирати пристрій варто залежно від потреб і розташування речей у квартирі.

Найчастіше люди купують масляні радіатори.

— Перевага такого пристрою в тому, що тепло розсіює в різні боки. Поверхня нагрівається до 110 гра­дусів. Що ближче до нього, то тепліше. Однак в кого є діти, треба пильнувати. Щоб не обпек­лися. В ­кімнатах із площею меншою 8 "квадратів" ними ­користуватися не варто. Бо пересушать повітря. На масляному не можна сушити білизну. Може статися пожежа, — говорить електрик.

Конвектори подібні за виглядом до масляних радіаторів. Їх також виготовляють у формі батареї. Проте повітря гріють повільніше, а всередині мають вигнутий тен або вентилятор.

— Ці прилади добре ставити під вікном. Підвіконня відбиватиме тепле повітря. Так само книжкова полиця чи стіл.

Настінні обігрівачі для квартир мають невеликий розмір. Є такі, що добре пасують до меблів. Інфрачервоні кварцеві кріплять над шафами та ліжками. Теплові вентилятори більш об'ємні й пасують для просторих кімнат.

— Кварцеві обігрівачі швидко нагріваються, їх нові ­версії можна регулювати з пульту. Якщо чіпляти над ­меблями, ­варто звернути увагу, щоб між пристроєм і дерев'яною поверхнею шафи був щонайменше метр. Тоді меблі не зупинятимуть потік тепла. Теплові вентилятори дзижчать. Коли на них багато пилу, ­м­ожуть смердіти. Їх плюс — швидко нагрівають повітря й мають автоматику, що регулює температуру.

Зараз ви читаєте новину «Поверхня радіатора нагрівається до 110 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути