понеділок, 19 листопада 2012 07:15

Пилосос-робот прибирає квартиру за годину

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Робот-пилосос прибирає офіс компанії. Забруднені місця проходить до 10 разів. Якість прибирання визначає датчик запиленості
Робот-пилосос прибирає офіс компанії. Забруднені місця проходить до 10 разів. Якість прибирання визначає датчик запиленості

Киянин 23-річний Олексій Дмитренко — інженер з обслуговування та ремонту побутової техніки фірми "Ютех". Два роки користується пилососом-роботом.

Прилад схожий на шайбу заввишки 8 см, діаметром 32 см. Зверху має невеликий екран і вісім кнопок. Знизу три колеса й дві щітки. Однією робот прибирає у кутках, під шафами та плінтусами. Всмоктує пил у пластиковий контейнер.

Час і дату ввімкнення виставляють кнопками. У встановлений час пилосос вмикається й прибирає. Велику квартиру на 100 кв. м пилососить за 1,5 год. Спочатку проїжджає кімнату по діагоналі, щоб просканувати кількість пилу. Потім починає прибирати.

— Якщо пил лишається, він знову проходить те місце. Робить це до 10 разів. Пилосос якщо десь заплутається у дротах, сам вибереться звідти. Закінчивши прибирання, робот їде на базу заряджатися. Мій пилосос прибирає у вівторок і п'ятницю, поки я на роботі. Приходжу додому, а там чисто.

У комплекті продають "віртуальну стіну" — пристрій завбільшки з мобільний телефон, що світить 2-метровим променем, за який робот не заїжджає. Олексій використовує пристрій біля мисок свого кота, щоб робот їх не перекинув та не всмоктав корм.

Такий пилосос коштує 4,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Пилосос-робот прибирає квартиру за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути