понеділок, 04 лютого 2013 06:15

На панно світяться об'ємні малюнки

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Раз на місяць Юлія Созіна витирає сухою ганчіркою пил із панно
Раз на місяць Юлія Созіна витирає сухою ганчіркою пил із панно

Панно із зображенням морського дна, над яким плавають яскраві рибини, змонтувала в кімнаті 27-річна Юлія Созіна з Рівного.

— У мене є справжній акваріум, то й шпалери під нього вибрала, — розповідає. — Чотири роки тому я з мамою робила ремонт кімнати. У магазині будматеріалів натрапили на корейські шпалери, що світяться.

— По вечорах умикаю лампу. Панно починає світитися. Риби здаються об'ємними. Позаду лампи я напхала зім'ятої кулінарної фольги. Вона віддзеркалює світло. Морська вода ніби міниться хвилями.

Малюнок надрукований на полотнині. Посеред стіни Юлія прибила рамку із металевих рейок. Унизу вставила ультрафіолетову люмінесцентну лампу-трубку. Вона йде в комплекті з полотном. Натягнула його на каркас, прикріпила меблевим степлером.

Флюоресцентні шпалери прослужать п'ять років, обіцяли в магазині.

— У мене чотири роки висять, досі не вицвіли. Хіба що лампу якось поміняю. Вона з роками тьмяніє. Хочемо якесь панно й у спальню матері.

Нова лампа коштує 120-140 грн. Шпалери продають від 900 грн. Розміром 1,3х3,6 м обійдеться в 1860 грн. На полотні з поліестеру друкують малюнки водоспадів, лісових галявин, краєвиди із замками та скелями, панорами нічного міста. Є із зображенням фантастичних краєвидів із фільмів "Хроніки Нарнії", "Володар перснів". Такі бере молодь. Флюоресцентні шпалери монтують і на стелі — з малюнками нічного неба.

Зараз ви читаєте новину «На панно світяться об'ємні малюнки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути