понеділок, 18 серпня 2014 07:30

Маринатор готує продукти у вакуумі

— Завдяки маринатору виграв ящик пива, — каже одесит 30-річний Андрій Ковтун. — Поспорив з другом. Він не вірив, що замариную м'ясо на шашлик за 20 хвилин. Зробив усе по інструкції, шашлик вийшов дуже м'який і соковитий. Головне, щоб м'ясо було свіже, інакше розлізеться.

Маринатор — пристрій для швидкого маринування продуктів. Має прозорий бачок, насос, який викачує повітря, і підставку з електродвигуном, що крутить бак.

— Бачки бувають об'ємом від 4 до 6 літрів. У нього закладають продукти, заливають маринад і щільно закривають кришкою. Насосом викачують повітря зсередини. Завдяки вакууму продукти розчеплюються, швидко просочуються маринадом, — пояснює вінничанин Олександр Христич, продавець побутової техніки.

Двигун крутить бачок циклами по 9 хв. Для маринування овочів досить одного циклу, свинини — двох, яловичини — трьох. Пристрій коштує 280–900 грн.

30 хвилин готують у механічному маринаторі малосольні огірки.

1 літр води потрібно для приготування 2 кг помідорів у маринаторі. У воду додають 2 ст. л. солі, 5 ст. л. цукру, 80 г харчового оцту, 50 г олії, п'ять зубців часнику, по дрібці перцю і гвоздики.

Зараз ви читаєте новину «Маринатор готує продукти у вакуумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути