понеділок, 10 жовтня 2016 05:55

Килими із морських водоростей купують алергіки

— У нас син — алергік. Чистили килим у його кімнаті через день із допомогою дрібної солі. Посипали нею покриття на ніч, а вранці видаляли вологою ганчіркою й пилососили, — розповідає 49-річна Валерія Плотницька з Дніпра. — Така морока. Бо пухнастий килим не можна чистити проти ворсу — це псує його зовнішній вигляд. Плюнули й купили килим із морських водоростей. Прочитала, що алергікам таке покриття з натуральної сировини корисне.

— Зараз страх які популярні всілякі речі для дому в стилі еко. Щоб було зручно, просто ще й корисно, — розповідає консультант столичного еко-магазину Юлія Степаненко, 38 років. — Килим із морських водоростей нагадує циновку. Легенький і простенький. Якщо замовляти килим із вшитим бордюром і підкладкою, чистити його стане важче. Хоча поверхня стійка до плям і бруду. Не вицвітає під прямими сонячними променями. Через те, що виготовлений з натуральної сировини, має тільки природні відтінки — бежевий, коричневий, оливковий і нейтрально зелений. Фарба не береться. Недоліками таких виробів є чутливість до вологи. Тому їх не використовують у ванній або на кухні.

Килимок розміром 120х60 коштує близько 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Килими із морських водоростей купують алергіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути