понеділок, 12 серпня 2013 00:15

2-копійчану монету купують за вісім тисяч

За монету номіналом 2 коп. 1992 року випуску нумізмати пропонують 8 тис. грн. Національну валюту ввели в обіг 1 вересня 1996-го, однак пробні монети чеканили дрібними серіями за кілька років до того.

— Перші монети мали чеканити в Італії, — каже 60-річний Володимир Левченко, член правління Асоціації нумізматів України. — Але там їх так і не виготовили. Тоді Національний банк дав завдання Луганському монетному двору виготовити з алюмінію 2-копійчані монети. Однак там почали пропадати монети, інструмент, штампи. За вісім років у нумізматів починають з'являтися ці 2-копійчані монети, начебто ексклюзивні. Їх дорого продають. Я впевнений, що то підробки. Їх виготовляють із двох штампів. Лицьову частину — із реального штампу 2-копійчаної монети, задню — із 10-копійчаної 1992 року випуску.

Нумізмати найдорожче оцінюють ті монети, яких виготовлено найменше. По кількасот гривень продають браковані і пробні 15-копійчані, так і не введені в обіг.

Зараз ви читаєте новину «2-копійчану монету купують за вісім тисяч ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути