вівторок, 30 серпня 2016 01:10

В'ялені помідори готують п'ять годин

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.domos.ru
  Сушені у духовці помідори зберігають в олії. Додають до вермішелі, піци, салатів і м’яса
Сушені у духовці помідори зберігають в олії. Додають до вермішелі, піци, салатів і м’яса

— В'ялені помідори в Італії зовсім не такі, як у наших магазинах. Ті, що продають у нас, нагадують кетчуп або засушений чорно­слив. У мене ж помідори всередині соковиті, а зовні трохи в'ялені, — каже 46-річна Тетяна Харчук із міста Красилів Хмельницької області. Рецепт томатів привезла з Італії.

Кілограм стиглих помідорів сорту "сливка" миє. Перерізає на половинки або четвертинки. Ложкою виймає м'якоть із насінням. Її можна використати для кетчупу чи аджики. Із 20 кг свіжих овочів отримує 1–2 кг в'ялених. Нагріває духовку до 60–80°С. Папером для випічки застеляє деко. Щільно розкладає на нього помідори. Вони підсохнуть і зменшаться. Посипає дрібкою солі й перцю. Так овочі віддадуть сік і швидше стануть в'ялені.

— Беру лише крупну морську сіль. Великі кристали не проходять через шкірку. Тому не пересолять помідор.

Кожний шматок мастить олією. Ставить деко з помідорами в духовку на 5–8 год. Чим більші шматочки, тим довше їх потрібно в'ялити.

— Готуючи, відкриваю духовку. Через щілину випарується волога. Головне — дивитися, щоб не згоріли. Не можна ставити високу температуру. Щоб швидше приготувалися, краще порізати на менші шматки. Помідори мають бути трохи вологі. Легко гнутися, а не ламатися.

Виймає помідори з духовки й охолоджує. На дно півлітрової банки наливає 2 ст. л.олії. Насипає чайну ложку сухих трав і нарізані тонкими пластинками два зубчики часнику.

— Для в'ялених помідорів купую приправу "Італійські трави". Можна брати окремо розмарин, чебрець, орегано та базилік. Я сиплю ще хмелі-сунелі, імбир і барбарис. Так аромат буде насиченіший.

На дві третини заповнює банку помідорами. Заливає до верху олією. Закриває кришкою та ставить у прохолодне темне місце на тиждень. Так помідори просочаться олією й ароматом спецій. Чим довше постоять, тим будуть смачніші.

— Половину порції поклала для проби у поліетиленовому пакеті в морозильну камеру. На смак — не гірші від тих, що в банці. В'ялені помідори додаю до вермішелі, піци, салатів і м'яса.

Зараз ви читаєте новину «В'ялені помідори готують п'ять годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути