понеділок, 27 лютого 2017 07:50

Вареники подають на цибулевому пюре

Автор: ФОТО З САЙТА www.radikal.ru
  Вареники у піст не заправляють сметаною. Посипають зеленню, смаженою цибулею або поливають олією з часником
Вареники у піст не заправляють сметаною. Посипають зеленню, смаженою цибулею або поливають олією з часником

— У піст готуємо вареники з чорною редькою, — каже 32-річний Артем Блаута, шеф-кухар ресторану "Ресторація Шпігеля" у Хмельницькому.

Для тіста бере три склянки борошна, дрібку солі, 1/3 склянки соку шпинату та півсклянки води. Замішує, як на вареники. Щоб було круте, тісту слід "відпочити" 10 хв. Чистить від шкірки чорну редьку, цибулину й моркву. Натирає на крупній тертці.

— Редьку смажу на олії з цибулею та морквою до м'якості. Наприкінці слід посолити й поперчити. Начинка має охолонути.

Тісто розкачує і видавлює чашкою круги. Кладе охолоджену начинку і защипує. Варить 5 хв. у підсоленій воді.

— Подаю такі вареники на цибулевому пюре. Для цього подрібнену велику цибулину підсмажую на сковорідці до м'якості. Додаю дрібку солі і збиваю в блендері. В непісні дні вливаю до цибулі вершки.

У піст роблять вареники з маком і горіхами.

— Щороку постять усе більше наших клієнтів, тому намагаємось робити страви поживними, — каже вінницький кухар 35-річна Олена Бондаревська. — Тісто стандартне. На три склянки муки додаю склянку води і трошки солі.

Для начинки потрібна склянка цукру, 1–2 столові ложки меду, 0,5 склянки почищених і порізаних волоських горіхів.

— Мак і грубо подрібнені ножем горіхи заливаю склянкою крутого окропу і залишаю на півгодини. Мак має добре набухнути. Потім відкидаю його на сито і трохи притискаю ложкою, щоб стекла вода. Коли мак та горіхи охолонуть, додаю цукор і мед. Добре вимішую і ліплю вареники.

Також Олена робить начинку з квасолі.

Потрібно дві склянки квасолі, 2 ч. л. солі, 1 ст. л. олії, велика цибулина, зубчик часнику та дрібка чорного меленого перцю.

— Квасолю треба замочити в холодній воді на ніч. Зварити. Додати пів чайної ложки солі. Злити воду та подрібнити у блендері. Окремо підсмажити на олії порізану цибулю до золотистого кольору. Додати подрібнений часник. Такі вареники посипають підсмаженою цибулею.

Вареники з топінамбуром та цвітною капустою готує киянка 35-річна Ольга Олійник.

— Топінамбур не калорійний. У поєднанні з тістом страва не така важка, як із картоплею.

Для начинки Ольга бере 0,5 кг овочу, зубчик часнику та 1 ч. л. оливкової олії.

— Топінамбур треба зварити і перемолоти в блендері. Додати олію й часник, — каже. — Ліпити й варити, як звичайні.

Зараз ви читаєте новину «Вареники подають на цибулевому пюре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути