— Донька зранку їсти нічого не хоче. П'є тільки каву. А недавно я встала на півгодини раніше й зробила омлет-суфле із шинкою і сиром. Такий готують у Франції. Продукти всі прості й доступні, — розповідає киянка Валентина Реброва, 49 років.
На приготування страви витрачає 25 хв. У блендері збиває шість яєць, 200 г сметани і 100 г вершків 20% жирності.
— Подрібніть туди трохи петрушки. Всипте столову ложку мускатних горіхів, посоліть, поперчіть і збивайте ще з хвилину. Що більше піни, то омлет ніжніший. Потім натріть 50 грамів твердого сиру.
100 г шинки ріже кубиками по 0,5 см. Обсмажує на оливковій олії до золотавого кольору. Додає півжмені дрібно нарізаної цибулі, смажить ще 2 хв. Вкидає до яєць і перемішує.
— Заливаю омлет у круглу скляну форму, як для запіканки. І в духовку, яку перед тим розігріла до 180 градусів. Печу 20 хвилин. Важливо, щоб пропікся повністю. Зануріть виделку в омлет і вийміть. Якщо щось прилипло, печіть ще зо п'ять хвилин. Дайте трохи охолонути й подавайте. Донька як спробувала, не може без нього жити. Готує сама. Раз кладе помідори, інший — тонко порізану на трикутники ковбасу чи філе курки.
Коментарі