— Якось за кордоном нам подали салат. Легенький і простий, проте дуже смачний. Я запам'ятала інгредієнти. Тепер готую його вдома, — каже киянка Ольга Зінченко, 46 років.
З одного невеликого апельсина вичавлює сік. Доводить його до кипіння. Кладе в сік жменю родзинок і залишає. Відварює курячу грудку з лавровим листом. Як охолоне, ріже на шматки. Миє пучок салату. Рве його руками і кидає на м'ясо. Бере жменьку кедрових, або інших горішків і трохи підрум'янює на сухій сковорідці. Виймає родзинки з соку.
— Дивіться, вони ввібрали в себе весь сік, навіть зливати не доводиться. Мені подобається цей пікантний кисло-солодкий смак. Тепер найголовніше — салатна заправка. У столовій ложці винного оцту, можна яблучного, розчиняю сіль. Беру суміш чотирьох перців — чорного, білого, зеленого та рожевого. Вливаю в оливкову олію і ретельно розмішую.
Кидає родзинки на м'ясо із салатом. Згортає зі сковорідки горішки й посипає зверху. Одразу поливає салат заправкою.
Коментарі