— Простий, але дуже смачний рецепт дізналася у придорожньому кафе, коли їхали до Молдови, — каже вінничанка Леся Рудько, 26 років. — Офіціантка запевняла, що це молдовська страва. Випитала рецепт і тепер готую вдома.
П'ять болгарських перців ріже навпіл, хвостики залишає. Виймає насіння. Натирає на тертці 150 г сиру. На деко, застелене фольгою, кладе перці. В кожну половинку насипає сир.
Для маринаду в мисці змішує 2 ст. л. соєвого соусу, по 1 ст. л. гірчиці в зернах і меду. Додає 3 ст. л. олії. Присипає сушеною паприкою та солить. 400 г курячого філе нарізує кубиками і залишає в маринаді на півгодини. Духовку розігріває до 180°C.
— Як замаринувалося, кладу м'ясо у половинки перців. На нього моцарелу, по два кружечки. Обмотую смужками бекону і в духовку на півгодини. Їсти краще одразу, поки не охолонув бекон.
Коментарі