понеділок, 08 лютого 2016 06:15

У квасолевий салат курку ріжуть соломкою

— Легкі овочеві салати не рятують від сп'яніння, — каже киянка 38-річна Яніна Смолостюк. — Тому намагаюся додавати в них хоча б трохи м'яса. Стають поживніші й смачніші.

Одне куряче філе миє у проточній воді. Обсушує на паперовому рушнику. Ставить сковорідку на великий вогонь і наливає 3 столові ложки олії.

— Як зашкварчить, обсмажую курячу грудку великим шматком з обох боків по 5 хвилин. Зарум'яниться — накриваю кришкою й смажу далі. Щоб перевірити готовність, штрикаю виделкою. Якщо м'яка всередині — готово. Знімаю на тарілку й відставляю вбік. Філе ріжу ножем або рву руками на дрібну соломку.

Півбанки консервованої кукурудзи й стільки ж квасолі висипає на друшляк, щоб стекла рідина. Кладе у велику миску.

— Квасолю можна й не купувати, а просто зварити. Головне, звечора її замочити. А вранці, як набухне, проварити 20 хвилин.

Додає в миску курячу соломку. Миє помідор і ріже його на дрібні кубики. Варить круто 3 яйця. Ріже кубиками. Все змішує. Додає по пів чайної ложки солі й перцю. Заправляє салат 150 мл майонезу. Перекладає в тарілку, в якій подаватиме на стіл. Посипає подрібненою петрушкою.

Зараз ви читаєте новину «У квасолевий салат курку ріжуть соломкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути