— Легкі овочеві салати не рятують від сп'яніння, — каже киянка 38-річна Яніна Смолостюк. — Тому намагаюся додавати в них хоча б трохи м'яса. Стають поживніші й смачніші.
Одне куряче філе миє у проточній воді. Обсушує на паперовому рушнику. Ставить сковорідку на великий вогонь і наливає 3 столові ложки олії.
— Як зашкварчить, обсмажую курячу грудку великим шматком з обох боків по 5 хвилин. Зарум'яниться — накриваю кришкою й смажу далі. Щоб перевірити готовність, штрикаю виделкою. Якщо м'яка всередині — готово. Знімаю на тарілку й відставляю вбік. Філе ріжу ножем або рву руками на дрібну соломку.
Півбанки консервованої кукурудзи й стільки ж квасолі висипає на друшляк, щоб стекла рідина. Кладе у велику миску.
— Квасолю можна й не купувати, а просто зварити. Головне, звечора її замочити. А вранці, як набухне, проварити 20 хвилин.
Додає в миску курячу соломку. Миє помідор і ріже його на дрібні кубики. Варить круто 3 яйця. Ріже кубиками. Все змішує. Додає по пів чайної ложки солі й перцю. Заправляє салат 150 мл майонезу. Перекладає в тарілку, в якій подаватиме на стіл. Посипає подрібненою петрушкою.
Коментарі