Ексклюзиви
понеділок, 07 березня 2016 00:45

Торт із гречаних млинців смакує зі сметанним кремом

Автор: ФОТО З САЙТА www.kuhnya.org
  Торт складають із восьми-де­сяти млинців. Перемащують кремом і згущеним молоком
Торт складають із восьми-де­сяти млинців. Перемащують кремом і згущеним молоком

— Замість налисників із сиром на Масляну роблю шоколадний торт із гречаних млинців, — каже 26-річна Леся Музичка із Житомира. — На смак вони нагадують підсмажені зернята соняшника. Я назвала би його не специфічним, як усі пишуть, а особливим.

У склянці теплої води розчиняє чайну ложку сухих дріжджів. ­Додає 1/2 чайної ложки солі та столову ложку цукру. Просіває у глибоку миску 100 г пшеничного борошна і стільки ж — гречаного. Змішує із дріжджами. Наливає 100 мл молока. Ложкою або міксером перемішує тісто до однорідності. Накриває рушником. Ставить у тепло на годину, поки не утвориться "шапка" піни.

У чашку кладе дві столові ложки масла і ставить на 30 с у мікрохвильову піч, щоб розтопилося. Збиває два яйця з трьома столовими ложками цукру в пишну піну. Додає розтоплене масло і знову збиває. Для кольору всипає дві столові ложки какао.

— Від гречаного борошна тісто стає бежевим. Тому додаю какао. Його потрібно зовсім трішки, щоб не перебивало смак і запах гречки.

Додає у масу столову ложку розпушувача та дві столові ложки олії. Перемішує, щоб не було грудочок. Вкидає до тіста. Перемішує. Накриває миску плівкою і ставить в тепле місце підніматися на 30 хв.

Розігріває сковороду на середньому вогні, змащує поверхню кількома краплями олії. Коли почне шкварчати, черпаком наливає трохи тіста. Смажить як звичайні широкі млинці на молоці. ­Потрібну товщину дадуть дріжджі.

— Готові млинці кладу по одному на велику дошку, щоб охололи. Як гарячими скласти, склеюються.

Для крему в глибокій мисці блендером збиває 500 г м'якого сиру зі 150 мл домашньої сметани. Додає цедру з одного лимона і двох столових ложок цукру. На плоску широку тарілку кладе один млинець. Мастить вареним згущеним молоком і накриває іншим. Наступний мастить сирним кремом. Так чергує начинки і далі. Посипає зверху тертим чорним шоколадом. Дає постояти 15 хв.

Зараз ви читаєте новину «Торт із гречаних млинців смакує зі сметанним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути