— Гаспачо — гострий томатний літній суп, — каже Володимир Болібрух, 41 рік, шеф-кухар "Фермонт Гранд Готель". — Подають завжди холодним. У спеку кладуть шматочки льоду.
На порцію бере три помідори, два огірки та болгарський перець. З огірків зрізує шкірку, щоб не зіпсувати яскраво-червоний колір. Додає чверть свіжого перцю чилі, солі та чорного перцю на кінці ножа. Перемелює в блендері з колотим льодом. Проціджує через сито.
— Томатний суп — основа. Можна поєднувати з різними добавками. Я додаю авокадо та креветки. Авокадо ріжу дрібними кубиками. Якщо немає, беру огірок чи перець. Можна грінки, підсушений білий хліб. Заливаю томатним супом і перемішую. Їдять одразу. Можна трохи проварити, якщо плануєте залишити на вечір. Але зазвичай їдять свіжим. Тамує і голод, і спрагу.
Коментарі