— Вирішила поекспериментувати з рецептом шарлотки. Замінила яблука на капусту. Пиріг вийшов ніжний. Смакує до чаю й узвару, — говорить 28-річна Таміла КОЛОМІЄЦЬ із міста Миргород Полтавської області.
Для тіста бере 200 г борошна, 150 мл кефіру, 100 мл майонезу, три яйця, 0,5 ч. л. соди.
У глибокій мисці змішує яйця, кефір, майонез, соду, сіль і борошно. Тісто має бути, як густа сметана.
— Далі готую начинку. Для неї потрібно взяти капустину, морквину, 2 столові ложки олії, 50 грамів томатного соку, чайну ложку лимонного соку, трохи солі й чорного меленого перцю. Капусту ріжу мілко. Моркву натираю на тертці. Підсмажую із капустою. Додаю лимонний сік, сіль і перець. Тушкую 10 хвилин, а потім вливаю томатний сік.
Готує ще 15 хв.
— Беру круглу форму для випікання. Змащую вершковим маслом і посипаю борошном. На дно кладу половину тіста. Розрівнюю. Далі — шар начинки. Верх заливаю іншою частиною тіста. Духовку розігріваю до 180 градусів. Випікаю 40 хвилин до золотистого кольору.
Коментарі