понеділок, 22 серпня 2016 00:05

Шарлотка з капустою смакує до узвару

— Вирішила поекспериментувати з рецептом шарлотки. Замінила яблука на капусту. Пиріг вийшов ніжний. Смакує до чаю й узвару, — говорить 28-річна Таміла КОЛОМІЄЦЬ із міста Миргород Полтавської області.

Для тіста бере 200 г борошна, 150 мл кефіру, 100 мл майонезу, три яйця, 0,5 ч. л. соди.

У глибокій мисці змішує яйця, кефір, майонез, соду, сіль і борошно. Тісто має бути, як густа сметана.

— Далі готую начинку. Для неї потрібно взяти капустину, морквину, 2 столові ложки олії, 50 грамів томатного соку, чайну ложку лимонного соку, трохи солі й чорного меленого ­перцю. Капусту ріжу мілко. Моркву натираю на тертці. Підсмажую із капустою. Додаю лимонний сік, сіль і перець. Тушкую 10 хвилин, а потім вливаю томатний сік.

Готує ще 15 хв.

— Беру круглу форму для випікання. Змащую вершковим маслом і посипаю борошном. На дно кладу половину тіста. Розрівнюю. Далі — шар начинки. Верх заливаю іншою частиною тіста. Духовку розігріваю до 180 градусів. Випікаю 40 хвилин до золотистого кольору.

Зараз ви читаєте новину «Шарлотка з капустою смакує до узвару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути