— Салат із дикої качки роблю лише з опеньками. Так страва пахне лісом, — каже 47-річна Тетяна Лукашко з міста Овруч Житомирської області. — Вдома качок не тримаю. Не люблю жирного м'яса. Чекаю, коли син приносить з полювання дику качку. Вона на смак сухіша.
Чистить 200 г опеньків і розрізає великі шапочки на кілька частин. Кип'ятить воду в каструлі й кидає гриби. Варить 15 хв. Потім висипає їх на друшляк і промиває холодною водою. Варить опеньки вдруге також 15 хв. Викладає на друшляк. Розігріває сковороду. Вливає столову ложку вершкового масла. Смажить гриби на середньому вогні 20 хв. Наприкінці додає дрібку солі та перемішує.
Чистить апельсин від шкірки. Знімає плівку й ріже квадратами. Очищує моркву, нарізує кругами. Бере два яблука та три середні помідори. Ріже їх маленькими кубиками.
Ставить на вогонь невелику каструлю води й кидає дрібку солі. Коли закипить, додає 100 г філе качки. Варить до готовності. Виймає шматок на тарілку й надрізує ножем. Так перевіряє. Охолоджує й ріже невеликими шматками. Все перемішує та заправляє. Для цього бере дві склянки натурального без добавок йогурту, 1 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. меду, 4 ст. л. лимонного соку. Миє та подрібнює пучок петрушки. Добре перемішує.
— Салат ставлю на 1–2 години в холодильник. Так страва просочиться соусом.
Коментарі