четвер, 11 березня 2010 20:08

Рецепт пісної солянки розказала бабуся

Рецепт пісної солянки уманчанка Ніна Смирнова, 72 роки, дізналася від бабусі. Каже, страва дуже економна.

— Я на пенсії, тому чогось особливого не готую. Продукти купую на базарі. Можу від чогось відмовитись, але солянка у піст мусить бути. Бабусин рецепт трохи оновила, часто дивлюся кулінарні шоу.

Ніна Андріївна бере 700-грамового карася чи коропа, по три цибулини та картоплини, два квашені огірки, три ложки томатної пасти, з десяток сушених печериць чи опеньків, сіль, перець, сушену петрушку й оливки для краси, шматок лимона.

— Гриби влітку сушу сама, огірки квашу, маю цибулю, петрушку. А оливки купую. Вони корисні для печінки. Із почищеної риби відварюю бульйон. Додаю терту моркву, цибулю, чорний перець горошком та сіль за смаком. Коли риба майже готова, виймаю її, в бульйон кидаю порізану картоплю. Нарізану цибулю смажу на олії з томатом. Огірки очищую, нарізаю скибками. Потім кидаю в бульйон цибулю з томатом, огірки та порізані гриби. Через 5 хвилин додаю варену рибу. Насамкінець — сушену петрушку. Оливки та лимон — перед подачею на стіл.

Найбільше солянка смакує із висівковим чи житнім хлібом.

Зараз ви читаєте новину «Рецепт пісної солянки розказала бабуся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути