34-річна бухгалтер Яна Соломіна з Вінниці готує напій із горілки, пива й кави. Спробувала його на весіллі троюрідної сестри, яка родом із Закарпаття.
— Там його називають "Вечірній Київ". Готувала місцева кухарка. Доки пила, не могла розібрати з чого. На смак солодко-приторне вино, легко пити. А як почала вставати з-за столу, зрозуміла, що голова ясна, а ноги не слухаються. Коли випитала рецепт, була шокована.
Напій варять, як домашнє бренді. Пляшку світлого пива жінка виливає в каструлю й доводить до кипіння. Додає пляшку горілки, склянку цукру і 4–5 ст. л. розчинної кави.
— Можна й більше, тоді смак напою буде більш насиченим. Виключаю, охолоджую й подаю в невеличких стопках із тоненькими шматочками лимона. З першого разу ніхто не вгадує, з чого цей напій.
Коментарі