понеділок, 10 листопада 2014 07:55

Морквяно-горіховий пудинг смакує з ізюмом

Автор: ФОТО: Олег ЖМАЧЕНКО
  Олексій Повторейко подає пудинг із морквою, зготованою у формі квасолі. Тарілку декорує збитими білками. Кожен шматок прикрашає свіжим листком м’яти
Олексій Повторейко подає пудинг із морквою, зготованою у формі квасолі. Тарілку декорує збитими білками. Кожен шматок прикрашає свіжим листком м’яти

— Осінь у Шотландії й Англії — пора пудингів, — каже Олексій Повторейко, шеф-кухар шотландського дому-ресторану "Віскі Корнер", що в центрі Києва. — На десерт гості люблять морквяно-горіховий.

Жовтки трьох яєць розтирає зі склянкою цукру. Перемішує, доки цукор розчиниться. Повільно вливає три чверті склянки рослинної олії.

— Додаю п'ять неповних столових ложок просіяного борошна, чайну ложку розпушувача. Морква й горіхи — традиційне поєднання для пудингів. Але можна змінювати. Цього разу покладу мускатний горіх, ізюм. У ступці подрібнюю 100 грамів волоських горіхів. Всипаю до основи.

Додає по дрібці мускатного горіха й кориці, третину склянки ізюму. Три середні морквини розтирає на тертці, збиває блендером у пюре і всипає до тіста. Ще раз перемішує. Вливає тісто в міксер. Окремо збиває три білки.

— Повільно вливаю їх у масу, весь час збиваючи. Це дасть пудингу пишності й м'якості.

Розігріває духовку до 180 градусів. Заливає тісто в округлу форму для запікання. За 40 хв. виймає і дає трохи охолонути. Подає теплим.

— Раніше в Англії пудинг готували з м'ясом на Різдво. Додавали чорнослив і мед. Тепер роблять солодкі: з ягодами, джемом, сухофруктами. У ресторанах популярні з гарбуза, кабачків, яблук чи бананів. Італійці готують їх із цибулею, при запіканні посипають тертим пармезаном.

Зараз ви читаєте новину «Морквяно-горіховий пудинг смакує з ізюмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути