понеділок, 14 травня 2012 06:45

Молозиво варять із магазинного молока

Полтавка 55-річна Людмила Рибченко готує штучне молозиво за родинним рецептом. Справжнє — дає корова в перші сім днів після народження теляти. Воно збагачене білком, нормалізує роботу шлунка, зміцнює імунітет. Саморобне нічим не відрізняється.

— Збиваю 12 яєць і додаю туди 400 грамів згущеного молока. Для кращого запаху та смаку висипаю пакетик ванільного цукру. Збиваю й одночасно з цим кладу 50 грамів масла, поступово вливаю 1,5 літра молока. Можна домашнього, можна купованого, обезжиреного. Аби не соєве.

Коли суміш стає однорідною, без грудок, господиня виливає в каструлю. Ставить у духовку на 40 хв.

— Температура має бути 150-180 градусів. Доки запікається, чіпати страву не можна. Їмо, як охолоне. Із 1,5 літри молока вийде дві порції хорошого молозива. Термін придатності як і в будь-якого білкового продукту — три дні в холодному місці.

Людмила дістає каструлю з готовим молозивом. Зверху рум'яна скоринка.

— Можна замість купованої згущонки класти домашню. Я її роблю за рецептом своєї бабусі. Із 1,5 літра свіжого молока виходить 700 грамів згущеного. На вогонь ставлю каструлю з водою. Усередину кладу меншу посудину з молоком. Воду в каструлі довожу до кипіння. Годину держу молоко на такій водяній бані. Потім його ставлю на умєрєнний відкритий вогонь, якщо поставити на великий, може вспінитися і збігти. Повільно всипаю 350 грамів цукру й помішую, доки половина не википить. Після цього ставлю, щоб охолонуло.

Зараз ви читаєте новину «Молозиво варять із магазинного молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути