понеділок, 18 квітня 2016 07:55

Котлети із тофу за смаком нагадують рибні

Автор: ФОТО З САЙТА www.russianfood.com
  Горохові котлети роблять за півгодини. Білка в них удвічі більше, ніж у м’ясних
Горохові котлети роблять за півгодини. Білка в них удвічі більше, ніж у м’ясних

— Я — вегетаріанка, майже 10 років не їм м'яса, риби та яєць. Замінюю їх продуктами рослинного походження. Готую котлети з гороху, різних круп та овочів. Не менш поживні, ніж із м'яса, але значно легші для шлунка, — розповідає полтавчанка Юлія Сєво­стьянова, 32 роки. Проводить майстер-класи з приготування вегетаріанських страв для дорослих і дітей.

Часто гості просять Юлію приготувати вівсяні котлети. Для них бере склянку вівсянки, 2/3 склянки окропу, сирі картоплину й морквину, пучок кропу, сіль.

— Овочі чищу і натираю на дрібній тертці. Підсмажую на соняшниковій олії 5 хвилин. Вівсяну крупу заливаю окропом і накриваю кришкою на 20–30 хвилин, аби набухло. Тоді додаю у крупу овочі, кріп, сіль. Добре вимішую. Формую котлетки і обсмажую на олії з обох боків до золотавого кольору. Добре смакують із салатом зі свіжої капусти. Замість моркви можна взяти три-­чотири шампіньйони. Порізати дрібними кубиками.

Котлети із сиру тофу за смаком нагадують ­рибні.

— Соєвий сир тофу купую у вегетаріанських крамницях або супермаркетах. ­Сушені водорості норі — у відділах, де продають продукти для суші, — продовжує Юлія Сєвостьянова. — П'ять варених картоплин і півкіло тофу розминаю виделкою, змішую із п'ятьма нарізаними листами норі. Додаю сіль за смаком і по пів чайної ложки чорного меленого перцю та куркуми. Формую котлети, панірую в борошні. Смажу по 2 хв. з кожного боку. Подаю з томатним або грибним соусом. Для останнього кришу цибулину і 300 грамів білих грибів чи шампіньйонів. Ставлю на вогонь, додаю дві ложки пшеничного борошна. Тушкую 15 хвилин, потім ллю півсклянки сметани і повну — води, підсолюю. Ще 5 хв. кип'ячу і знімаю.

Коли гості на порозі, виручають горохові котлети. Робить їх за півгодини.

— Ними можна добре наїстися. Дуже ситні, білка в них удвічі більше, ніж у м'ясних. Чудова страва для дітей.

На чотири-п'ять порцій бере склянку горохових пластівців, додає чайну ложку спецій до м'яса та півложки ­"хмелі-сунелі". Заливає склянкою окропу. Велику морквину тре на крупній тертці і підсмажує 5 хв. Додає до пластівців, перемішує. Робить невеликі котлетки, панірує у манці. Смажить на олії.

До столу вегетаріанські котлети подають з морквою по-корейськи та на бутербродах.

Квасолевий паштет заправляють смаженою цибулею

— Для паштету склянку квасолі заливаю холодною водою на ніч, — каже Юлія Сєвостьянова. — Має збільшитися вдвічі. Варю годину. Потім — чавлю у пюре. Порізану цибулину підсмажую на олії і заправляю паштет. Додаю сіль, два роздавлені зубчики часнику. Паштет подаю холодним із чорним хлібом.

Зараз ви читаєте новину «Котлети із тофу за смаком нагадують рибні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути