понеділок, 23 травня 2016 06:35

Коржі для єгипетського пирога скручують у рулети

Автор: ФОТО З САЙТА www.zhyvyaktyvno.org
  Для єгипетського пирога тісто охолоджується дві години в холодильнику, скручене у рулет. Так коржі стають листковими
Для єгипетського пирога тісто охолоджується дві години в холодильнику, скручене у рулет. Так коржі стають листковими

— Знайома відпочивала в Єгипті. Замовила в кафешці фірмовий пиріг — фитир. Взяла рецепт у повара. Вдома роздала подругам, — говорить 41-річна Лариса Зуйко із села Хрестище Красноградського району Харківської області.

У склянці теплого молока розчиняє пів чайної ложки сухих дріжджів. Вбиває яйце, додає щіпку солі і три склянки борошна. Замішує м'яке, еластичне тісто.

— Ділю на дві рівні частини. Кожну розкачую — мають бути круглі коржі діаметром 20 сантиметрів, товщиною — 2 міліметри. Змазую вершковим маслом. Акуратно скручую в тугі рулети. Масло гарно пом'якшує тісто. Рулети скручую у формі равлика. Загортаю в харчову плівку і кладу в холодильник на 2 години.

У цей час робить крем на основі молока.

— В Єгипті його називають магалябія. Змішую склянку цукру з трьома ложками крохмалю й одним яйцем, додаю ванільний цукор. Розтираю до білої густої маси. Вливаю дві склянки теплого молока. Ставлю на повільний вогонь, постійно помішую 15 хвилин. Крем повинен загустіти. Охолоджую.

Дістає із холодильника тісто.

— Один "равлик" розкачую товщиною в 2 міліметри. Інший — півсантиметра. Через листкову структуру тіста коржі виходять ніби візерункові. Схожі на нерівну павутину. Деко застеляю пергаментом, сиплю на нього манку. Кладу тонший корж. На нього виливаю крем. Зверху — другий, товстий шар тіста. Підвертаю його під нижній. Роблю невеликі проколи виделкою. Випікаю півгодини при температурі 180 градусів.

Фінікові млинці при смаженні мають бульбашки

— Це ще один єгипетський рецепт подруги. Млинці смажу дітям на сніданок. Дуже корисні, бо з фініками. В Єгипті вважають, що вони продовжують життя, — каже Лариса Зуйко.

Для млинців бере 1,5 склянки борошна, по склянці теплої води, молока, цукру, столову ложку дріжджів, 200 г фініків.

— Розводжу дріжджі у воді, вливаю молоко. Додаю борошно. Гарно змішую, щоб не було грудок. Кладу дрібно порізані в'ялені фініки. Млинці смажу на сухій розігрітій сковорідці. Мають бути товщиною із сантиметр. Пускають бульбашки. Коли один бік ледь коричневіє, перевертаю. Виходять товстенькі. Можна класти будь яку начинку — із фруктів, варення, згущеного молока. ­Закріплюю краї зубочисткою чи сірником. Стають подібні до трубочок.

Зараз ви читаєте новину «Коржі для єгипетського пирога скручують у рулети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути