вівторок, 17 січня 2017 07:25

Грушева наливка на коньяку не псується три роки

— Наливку роблю зимою з груш, що є в погребі. Після фільтрування її не відрізнити від білого вина, — каже житомирянка 23-річна Марія Швидких. — Головне — взяти добру горілку, бо можна зіпсувати напій.

Вирізає серцевини у 800 г груш. Ріже кубиками середнього розміру. Прокручує зі шкіркою на м'ясорубці. Пюре складає в банку, де буде настоюватися. Миє один лимон та розрізає його навпіл. Одну частину тре на дрібній тертці, щоб зняти шкірку. Для насиченого аромату додає п'ять гвоздик, паличку кориці та лимонну цедру. Заливає все 0,5 л горілки. Добре перемішує і щільно закриває кришкою. Ставить на місяць у тепле місце. Раз на чотири дні збовтує.

— Коли вдома є коньяк, замінюю ним горілку. Смак виходить цікавіший. Може простояти у холодному місці три роки і не зіпсується.

Проціджує настій крізь три шари марлі. М'якуш відтискає і викидає. Змішує 200 мл води і 150 г цукру в каструлі. Доводить до кипіння. Сироп варить 5 хв. на слабкому вогні. Трохи охолоджує, додає 3 ст. л меду. Додає в банку з грушевим настоєм і закриває кришкою. Ставить наливку на тиждень у темне прохолодне місце.

Зараз ви читаєте новину «Грушева наливка на коньяку не псується три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути