понеділок, 29 квітня 2013 06:00

Гриль замінюють на суху сковорідку

Шеф-кухар столичного ресторану "Нон-стоп" 29-річний Богдан Малиш радить приготувати до великоднього столу м'ясо із сирними чипсами і шпинатом. Цей рецепт привіз із Італії.

— Рекомендую саме телятину, краще вирізку. В ній мінімум жиру і максимум заліза. Зі шпинатом і в'яленими помідорами дає ніжність, притаманну італійським м'ясним стравам. Шматок має бути очищений від жиру і плівок. На порцію іде по 150 грамів телятини і шпинату.

Смажить м'ясо на грилі або грилевій сковорідці по 5-7 хв. із кожного боку.

— Якщо маєте тільки звичайну сковороду — добре розігрійте суху. А перед смаженням лийте олію не на поверхню, а на м'ясо. Тоді буде ефект грилю. Після смаження посоліть і поперчіть. Якщо любите гостре — додайте більше перцю.

Шпинат кришить смужками завтовшки 1 см.

— Великі листки незручно їсти. Але якщо поріжете дрібно, вийде каша. Коли маєте хороший свіжий шпинат, то обрізуєте корінець і жорстку частину стебла. Решта м'яка і після теплової обробки смакуватиме.

На вершковому маслі на сковорідці обсмажує півзубчика часнику. Додає подрібнений шпинат, також — нарізані смужками три половинки в'ялених помідорів. Посипає тертим пармезаном.

— В'ялені помідори купуйте вже готові в оливковій олії. Кращі італійські — солодші, м'які й при цьому щільні. Не мають трухлявості, як іспанські. Пармезан скріплює страву. Сік шпинату не витікає на сковорідку, а залишається в подушці, на якій потім подають м'ясо. Часник завдяки смаженню втрачає гіркоту, але залишає аромат і змінює смак.

На готове м'ясо кладе чипси з пармезану. Можна робити з будь-якого сиру. Їх їдять перед м'ясом для апетиту.

— На будь-яку тефлонову поверхню — сковорідку чи деко — насипаю кружальця тертого сиру тоненькою сіточкою, щоби бачити покриття під ним. І при 200-250 градусах прогріваю у духовці 5-7 хвилин до золотистого кольору. Поки чипс теплий, з нього можна крутити будь-які фігурки, а можна залишити круглим. Загортаю конусом, кладу туди листок базиліку і шматочок в'яленого помідора.

Зараз ви читаєте новину «Гриль замінюють на суху сковорідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути