пʼятниця, 01 січня 2016 06:35

Глінтвейн смакує до імбирних пряників

— Торік із Німеччини привезла рецепт класичного глінтвейну. Саме такий готують на Різдво. Великими порціями продають на ярмарках у центрі міст. Найкраще смакує до імбирних пряників, — каже киянка 28-річна Людмила Омельченко.

Заливає в каструлю 3/4 л води. Чекає, доки закипить, і зменшує вогонь. Всипає до води столову ложку чорного чаю і стільки ж — каркаде. Додає спеції: по ­пів чайної ложки кориці, кардамону й імбиру.

— Беріть не мелені спеції, а цільні. Інакше напій вийде каламутний. Додаю ще дрібку анісу й зо п'ять-шість зерен гвоздики.

У каструлю ллє 3/4 л червоного сухого вина. Ріже кубиками по двоє яблук і апельсинів, кидає до вина й води. Додає 200 г меду, повільно перемішує.

— Слідкую, щоб маса не закипіла. Після перемішування одразу знімаю з вогню. Подаю гарячим. Дехто додає ще грамів 100 коньяку чи рому. Можна кинути кілька дольок лимона, якщо немає апельсинів. Глінтвейн буде корисніший, як додасте трохи сухофруктів.

Зараз ви читаєте новину «Глінтвейн смакує до імбирних пряників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути