Львів'янка 27-річна Юлія Вербова готує алкогольне полуничне морозиво на дівич-вечір.
— На вулиці спекотно, тому не хочеться частувати гостей масляними кремами та напіврозтопленим шоколадом, — каже Юлія. — Вигадала такий десерт. Тим більше зараз сезон полуниці.
0,5 кг полуниці та два банани подрібнює блендером. Миє 10 листків базиліку. Січе ножем і збиває суміш. Вичавлює сік лимона.
— Цукор або мед додають за бажанням. Я сиплю півсклянки цукру. Перемішую, доки не розтане та не відчуватиметься. Наприкінці додаю 100 грамів лікеру чи дві ложки коньяку.
Готову суміш заливає в формочки для домашнього морозива. Вставляє палички. Ставить до холодильника на ніч.
— У кого немає формочок для морозива, можна залити в десертні тарілки чи креманки. Прикрашаю листками базиліку та кружальцями лимона. Таке морозиво роблять без алкоголю і для дітей.
Коментарі