— Деякі ресторани купують готові десерти й не витрачають час на них. Ми робимо свої. Придумав рецепт шоколадного торта без випічки й швидко його готую, — розповідає Роман Романов, шеф-кухар ресторану-пабу "Тарантіно", що в Києві на Троєщині.
У харчовий пакет висипає 400 г пісочного печива. Ламає, щоб все розкришилося в однорідну масу й не було шматочків.
— Галетне не підійде — не буде однорідної суміші. Треба м'яке і крихке. Наприклад, печиво "До чаю" або "До кави".
Висипає крихти в миску й змішує з 200 г вершкового масла. Щоб легше місилося, вийняв масло з холодильника за 15 хв. до приготування. Додає 50 г дрібно нарізаних горіхів — можна брати будь-які. Тісто викладає на дно круглої форми й готує другий шар. На водяній бані розтоплює 400 г чорного шоколаду. Поки він нагрівається, збиває у міксері білки чотирьох яєць.
— Білки треба збивати не менше 4 хвилин. До стійкої піни. Така пінка додасть десерту легкості й добре триматиме форму.
Збиті білки змішує з 200 г сметани й розтопленим чорним шоколадом. Масу виливає у форму поверх тіста з печива. Верхній третій шар торта робить із білого шоколаду — 400 г розтоплює на паровій бані.
— До білого шоколаду збиваю вже не чотири, а два білки. Так само змішую їх із 200 грамами сметани й рідким білим шоколадом.
Світлу масу виливає на темний шар торта. Одразу ставить у холодильник на 4 год. Десерт загусає і його легко різати на шматки.
Коментарі