понеділок, 08 лютого 2016 05:05

Цитрусовий лікер виходить із легкою перчинкою

— Лікери роблю з вишень або малини. Але взимку, коли багато мандаринів, замішую цитрусовий, — каже житомирянка 28-річна Лілія Воростюк. — Лікер виходить середньої міцності, з легкою перчинкою.

Знімає з мандаринів шкірку. Перетирає блендером. Сік проціджує через марлю.

— Хоч мандарини і здаються соковитими, рідини в них небагато. Із 7 — склянка соку. Нам потрібні 2.

Апельсини миє в теплій воді, щоб видалити з поверхні віск. Протирає сухою ганчіркою. Дрібною терткою знімає цедру. Додає в мандариновий сік. Доводить до кипіння й відставляє.

Змішує в другій каструлі 150 мл води і склянку цукру. Після закипання на повільному вогні проварює 5 хв., помішуючи. Коли охолоне, додає сироп до соку. Охолоджує до кімнатної температури.

Наливає півлітра горілки. На кінчику ножа сипле червоного меленого перцю. Накриває кришкою й ставить у темне прохолодне місце на 3 дні.

Фільтрує через лійку з шаром вати. Розливає лікер у пляшки, в яких подаватиме на стіл. Щільно закриває і ставить у холодильник. Витримує 3 дні.

Зараз ви читаєте новину «Цитрусовий лікер виходить із легкою перчинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути