— Лікери роблю з вишень або малини. Але взимку, коли багато мандаринів, замішую цитрусовий, — каже житомирянка 28-річна Лілія Воростюк. — Лікер виходить середньої міцності, з легкою перчинкою.
Знімає з мандаринів шкірку. Перетирає блендером. Сік проціджує через марлю.
— Хоч мандарини і здаються соковитими, рідини в них небагато. Із 7 — склянка соку. Нам потрібні 2.
Апельсини миє в теплій воді, щоб видалити з поверхні віск. Протирає сухою ганчіркою. Дрібною терткою знімає цедру. Додає в мандариновий сік. Доводить до кипіння й відставляє.
Змішує в другій каструлі 150 мл води і склянку цукру. Після закипання на повільному вогні проварює 5 хв., помішуючи. Коли охолоне, додає сироп до соку. Охолоджує до кімнатної температури.
Наливає півлітра горілки. На кінчику ножа сипле червоного меленого перцю. Накриває кришкою й ставить у темне прохолодне місце на 3 дні.
Фільтрує через лійку з шаром вати. Розливає лікер у пляшки, в яких подаватиме на стіл. Щільно закриває і ставить у холодильник. Витримує 3 дні.
Коментарі