понеділок, 29 серпня 2016 07:50

Cало маринують у цибулинні

— Сало завжди варю з цибулинням. Так ще бабуся навчила. Хоча аромат не такий, як у неї в печі, але на смак — із перчинкою, — каже Любов МАЗУНИК, 51 рік, із міста Калуш Івано-Франківської області. — Готове натираю спеціями й воно добу набирається ароматами.

800 г свинячого сала ріже на шматки завбільшки з кулак. Виливає в каструлю сім склянок води. Додає півсклянки солі грубого помелу і три-чотири жмені лушпиння цибулі. Ставить на вогонь і кип'ятить 5 хв. Кладе шматки сала. Розсіл повинен повністю його покрити — для рівномірного маринування. Варить ще півгодини.

— Якщо в салі є прожилки м'яса, то кип'ячу його 40 ­хвилин.

Знімає з вогню. Залишає сало в маринаді на добу за кімнатної температури. Витягає й кладе на кухонну дошку, щоб обсохло. Чистить чотири зубчики часнику й пропускає їх через прес. Натирає сало червоним меленим перцем. Кладе шматки сала в пакет і ставить у холодильник на добу.

Зараз ви читаєте новину «Cало маринують у цибулинні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути