— Сало завжди варю з цибулинням. Так ще бабуся навчила. Хоча аромат не такий, як у неї в печі, але на смак — із перчинкою, — каже Любов МАЗУНИК, 51 рік, із міста Калуш Івано-Франківської області. — Готове натираю спеціями й воно добу набирається ароматами.
800 г свинячого сала ріже на шматки завбільшки з кулак. Виливає в каструлю сім склянок води. Додає півсклянки солі грубого помелу і три-чотири жмені лушпиння цибулі. Ставить на вогонь і кип'ятить 5 хв. Кладе шматки сала. Розсіл повинен повністю його покрити — для рівномірного маринування. Варить ще півгодини.
— Якщо в салі є прожилки м'яса, то кип'ячу його 40 хвилин.
Знімає з вогню. Залишає сало в маринаді на добу за кімнатної температури. Витягає й кладе на кухонну дошку, щоб обсохло. Чистить чотири зубчики часнику й пропускає їх через прес. Натирає сало червоним меленим перцем. Кладе шматки сала в пакет і ставить у холодильник на добу.
Коментарі