середа, 14 вересня 2016 08:29

Україна відмінила безвізовий режим із Північною Кореєю

Неділя, 4 вересня, 23:25

Двоє турецьких моряків ламають пожежною сокирою двері до рубки вантажного корабля Mehmet Unlu. Він плаває біля порту Південний, за 30 кілометрів від Одеси. У рубці зачинився капітан судна з трьома моряками. По радіозв'язку періодично передають сигнал SOS – повідомлення про біду.

Перевірити корабель із порту виходить буксир Champion. Його екіпаж бачить, як палубою турецького судна бігають матроси з ножами. Про це повідомляють правоохоронцям.

– Люди на турецькому кораблі кричали і кликали на допомогу. Вони знеструмили судно і сховалися в рубці. Стало зрозуміло, що скоріше всього частина екіпажу збунтувалася, – говорить 38-річний Андрій Ставніцер, директор компанії ТІС із порту "Південний".

Корабель штурмували бійці українського спецназу "Альфа". Затримали двох чоловіків. З рубки випустили моряків і капітана. Той розповів, що бунт почався, коли він попросив двох підлеглих перестати пити алкогольні напої. Чоловіки схопили холодну зброю і намагалися вбити членів команди. Капітана вдарили ножем у живіт.

Постраждалих відправили до лікарні. Нападників відвезли в райвідділ поліції.

Турецький човен вийшов із порту Миколаєва 3 вересня. Віз металеві конструкції в Йорданію.

Автор: УНІАН
  Сольний концерт у столичному заповіднику ”Софія Київська” дала киянка Ірина Рябчун – єдина в Україні жінка, яка грає на карильйоні (музичний інструмент, що складається із дзвонів. Ними можна керувати вручну і грати будь-які мелодії. – Країна). Виконала класичні музичні твори й українські пісні. Концерт дивилося кількасот людей. Ірина Рябчун грає на карильйоні 10 років. Навчалася цьому в Бельгії
Сольний концерт у столичному заповіднику ”Софія Київська” дала киянка Ірина Рябчун – єдина в Україні жінка, яка грає на карильйоні (музичний інструмент, що складається із дзвонів. Ними можна керувати вручну і грати будь-які мелодії. – Країна). Виконала класичні музичні твори й українські пісні. Концерт дивилося кількасот людей. Ірина Рябчун грає на карильйоні 10 років. Навчалася цьому в Бельгії

А в цей час:

Харків'янин 39-річний Ігор Власенко збирає скло у власній кухні на першому поверсі 5-поверхівки. Його вікно камінням розбив сусід Андрій, 34 роки.

– Увечері паркував біля дому свою "Ладу". Трохи зачепив сусідський позашляховик Mitsubishi. Подряпав біля лівої фари, – каже Ігор. – В іномарці спрацювала сигналізація, але ніхто на двір не вийшов. Сам півгодини стукав до сусіда, однак марно. Написав записку, що готовий компенсувати пошкодження. Всунув у двері. Пішов додому. Думав, сусід прийде. Але нікого не було. Ліг спати. І буквально за 20 хвилин прокинувся від тріску вікна. Подумав, що впало дерево біля дому й гілкою вибило скло. А тоді чую сусідський крик: "Це тобі за машину, козел!" Вибіг у двір, але там нікого вже не було. Не розумію, навіщо Андрій таке зробив. Я ж від нього не ховався.

Наступного ранку Ігор дочекався сусіда біля дверей у під'їзд. Той вибачився за вікно. Мовляв, був напідпитку. Пообіцяв не брати грошей за подряпину на авто.

Депутату міськради Жмеринки на Вінниччині 52-річному Юрієві Заморському накладають шви на рвані рани обличчя. Чоловіка побили двоє невідомих у придорожньому кафе "Козацька мрія".

– Опоненти намагаються залякати мене. Тому й замовили побиття, – каже Юрій Заморський. Очолює в місті осередок партії "Свобода". – Недавно відправили у відставку секретаря мерії. На 5 вересня запланували позачергову сесію, де на цю посаду мали обрати нову людину. Я був серед кандидатів. Та опоненти хотіли, аби зняв кандидатуру.

Юрія били руками й копали, доки знепритомнів. Вибили кілька зубів. Лікарі діагностували струс мозку. Заморський подав заяву до поліції.

  Із 1 вересня в Україні подорожчала електроенергія для населення. Хто споживає до 100 кіловат, за один платитимуть 0,71 гривні замість 0,51. Якщо використовують 100–600 кіловат – віддаватимуть по 1,29. Раніше було 0,99. Тариф на електроенергію в Україні підвищують учетверте з 2015-го. Щоразу ціна зростає на 25–30 відсотків. Наступне подорожчання очікують у березні 2017 року. Після цього тарифи стануть бездотаційні, кажуть експерти.  ”Цікаво, чи знають електрони, що снують у дротах, на якого з олігархів вони працюють сьогодні?” – запитує художник Володимир Казаневський
Із 1 вересня в Україні подорожчала електроенергія для населення. Хто споживає до 100 кіловат, за один платитимуть 0,71 гривні замість 0,51. Якщо використовують 100–600 кіловат – віддаватимуть по 1,29. Раніше було 0,99. Тариф на електроенергію в Україні підвищують учетверте з 2015-го. Щоразу ціна зростає на 25–30 відсотків. Наступне подорожчання очікують у березні 2017 року. Після цього тарифи стануть бездотаційні, кажуть експерти. ”Цікаво, чи знають електрони, що снують у дротах, на якого з олігархів вони працюють сьогодні?” – запитує художник Володимир Казаневський

– Тепер тебе вже нікуди не викинемо, якщо такий вірний виявився, – гладить собаку Жулю 47-річна Ірина Глущенко з Полтави.

Тиждень тому її чоловік 45-річний Віктор вивіз тварину за 100 км від дому. Лишив у лісі.

– Жуля не породиста, їй 8 років. У нас живе другий рік. Дісталася у спадок після смерті баби, – розповідає Ірина. – Щовечора випускали її гуляти в двір. Хвіртку на вулицю закривали, щоб не вибігла й нікого не покусала. А недавно прийшли сусідка з чоловіком. Почали кричати, що Жуля їм чотирьох курей задавила. Думала наговорюють, але інші сусіди підтвердили – бачили, як собака тягла тушку. Виявилося, знайшла дірку в заборі й бігала до сусідів. Чоловік сказав: "Треба Жулю вивезти, бо інакше хтось застрелить". Кинув у багажник і повіз у бік Харківської області. За півтори години випустив її в лісі – й назад. А це почула, як щось скавучить біля дверей. Глянула – наша Жуля. Лапи подерті до крові. Схудла. Тепер буде в нас. Триматимемо її на прив'язі й вигулюватимемо на повідку.

"Залишимо стипендії студентам, яким вони справді потрібні. Але умови отримання грошей стануть ­жорсткіші. Їх не виплачуватимуть тим, хто вчиться на трійки", –

Лілія ГРИНЕВИЧ, міністр освіти й науки

До останнього часу з жахом згадувала випадок з юності. У селі на канікулах побачила, як сім'я циган розкопує скотомогильник біля ферми. Набирали в мішок кістки тварин. Дід розповів, що вдома варять із них суп. Довго плакала, бо стало шкода дітей. Думала, повмирають. Але минуло 10 років, і взнала, що їх родина досі мешкає в селі. Всі живі.

Марина МАТВІЄНКО

Працював на великому приватному підприємстві. Син директора приїжджав у день разів п'ять. Виходив із "Мерседеса" весь у золоті. Ображав працівників. Називав бідняками, які ніколи не піднімуться до його рівня. Терпіли, бо мали доволі високі зарплати. Але потім цей мажор розійшовся з дівчиною і став чіплятися до працівниць. Заходив у жіночий туалет, хапав дівчат за груди і сунув руки в труси. Терпіння хлопців лопнуло. Перехопили його у тому ж туалеті і по повній відбуцали. Наступного дня я не пішов на роботу. Думав, немає сенсу. Але в обід подзвонив товариш. Сказав, що директор їх усіх зібрав і подякував. Розповів: давно бачив, що син заривається, а ми нарешті вправили йому мізки. Видав усім премії.

Леонід ГУСЕЙНОВ

Назвала майбутнього чоловіка покидьком, коли на наше весілля запросив тих самих музикантів, які грали на духових інструментах на похороні мого діда – ветерана війни.

Ольга ГЛУЩЕНКО

Людські останки знайшли будівельники у селі Мордвинівка Мелітопольського району Запорізької області, коли готували місце для встановлення вітряків. Ймовірніше за все, розкопали скіфський курган, кажуть археологи. Люди були поховані понад 2 тис. років тому. Поруч лежали прикраси і посуд.

Україна відмінила безвізовий режим із Північною Кореєю. Документ був затверджений у Радянському Союзі 1986 року. Договір автоматично лишався дійсним після розпаду СРСР.

На пропускному пункті "Чонгар" у Херсонській області активісти встановили плакат із зверненням до громадян України, які їдуть на півострів: "Українець, який відпочив в окупованому рашистами Криму, вже не українець".

Послугу реєстрації шлюбів під супровід двох скрипалів надають у "Прозорому офісі" Вінницької міськради. У будень це коштує 300 грн, у вихідний – 500.

Український військовий льотчик Олександр Оксанченко виграв звання найкращого пілота на авіашоу СIAF-2016 у чеському місті Градець-Кралове. Полковник виступав на винищувачі СУ-27. Зробив понад 10 повітряних піруетів. Найкращим українець став за підсумками голосування глядачів. Переміг пілотів з дев'яти європейських країн.

Коштовностей на 400 тис. грн загубила харків'янка в російському місті Єйськ Краснодарського краю. Відпочивала там із двома дітьми на Азовському морі. Коли йшла купатися, зняла золоті прикраси. Поклала їх у мішечок і прив'язала до ошийника власної собаки-такси. Доки купалася, тварина втекла. Жінка розклеїла на пляжі повідомлення про пошук собаки.

24 300 000 гривень витратять на придбання відеокамер для шкіл Києва. За 7,6 млн грн у столичних дитсадках встановлять тривожні кнопки. Відеокамери цьогоріч з'являться також у школах Житомира, Івано-Франківська, Дніпра та Мукачевого на Закарпатті

До кінця року виборів не буде

Для перевиборів потрібен консенсус еліт. Сьогодні є згода бізнесу, громадських діячів, аби парламент працював. Перевиборів хочуть лідери кількох політичних партій. Але олігархи в них не зацікавлені. Бо це – дестабілізація. Зараз курс гривні – 26 за долар, а після виборів може бути 30 і навіть 35. Позачергові вибори потрібні, якщо здатні якісно змінити ситуацію. А за чинним законом ми не отримаємо кращу Верховну Раду.

Віктор ТАРАН, політолог

Кремль підриває незалежність України й "іншими засобами"

Путін перетворює Росію на євразійську диктатуру. Він не може собі дозволити мати біля своїх кордонів Україну – процвітаючу демократію, з перспективою інтегруватися в Європу.

Проте нині загальний наступ малоймовірний. Росія має й "інші засоби" досягнення стратегічних цілей в Україні і застосовує їх досить ефективно.

По-перше, Київ змушують запровадити федеративний устрій, при якому управляти країною буде складно, якщо не неможливо.

По-друге, дестабілізація і насильство відволікають владу від реалізації реформ.

По-третє, дії Кремля підривають економіку України.

По-четверте, Росія може розморозити конфлікти поблизу кордонів України, зокрема в Молдові.

По-п'яте, ведеться психологічна війна проти України, щоб нав'язати їй відчуття загнаності й відчаю.

Аурел БРАУН, політолог, експерт із міжнародних відносин

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Знайомий здав у ломбард усе золото дружини. Гроші витратив на футбольні ставки. Все програв. Жінка з дому вигнала. Попросився заночувати в товариша. Вкрав у нього 5 тисяч гривень. Уже два тижні його не можуть знайти.

Олександр, 33 роки, Полтава

На весіллі товариша так напився, що прокинувся в сусідньому місті. Нічого не пам'ятав. Виявилося, разом із дружкою, яка теж була п'яна, втекли до неї додому. На таксі проїхали 100 кілометрів.

Олег, 24 роки, Полтава

 

Після двох тижнів у школі малий почав затинатися, вночі прокидався. Від однокласників дізналася, що на нього накричала вчителька – бо не зміг щось намалювати. Добилася, щоб вона при дітях попросила у сина вибачення.

Ірина, Тернопіль

На морі в Одесі загубили доньку. 2 години з чоловіком бігали по пляжу. Думали викликати поліцію. Знайшли її в номері у сусідів. Гралася з дівчинкою-ровесницею. Дорослим сказала, що попередила батьків, куди йде. У чоловіка стався гіпертонічний криз.

Оксана, Перемишляни Львівської області

Коли вийшла з автобуса, за мною вибіг чоловік: "Дівчино, ти загубила гроші!" Дав у руки 500 гривень. Подякувала. Вдома перевірила кишені й виявила, що всі мої гроші – на місці.

Олена, 23 роки, Миколаїв

Мав поїхати у відрядження, але запізнився на потяг. Повернувся додому, а в усіх кімнатах темно. Навшпиньки підійшов до вітальні. Там дружина з двома подругами сиділи зі свічками над спіритичною дошкою. Запитали: "Дух, ти тут?" Накинув на себе простирадло і вийшов до них. Верещали на весь поверх.

Анатолій, 28 років, Одеса

Зараз ви читаєте новину «Україна відмінила безвізовий режим із Північною Кореєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути