середа, 07 вересня 2016 17:22

США можуть висунути нові вимоги

Субота, 27 серпня, 17:01

Автор: фото: УНІАН
  Фестиваль Tomatina-2016 відбувся на Льодовому стадіоні у столиці 27 серпня. Близько сотні киян кидалися помідорами. Стрибали на гори томатів і вмивалися їх соком. За участь в акції заплатили по 150 гривень. Tomatina влаштовують у столиці щорічно. Ідею свята запозичили в Іспанії. Там томатні бої тривають у місті Буньйоль провінції Валенсія з 1945 року
Фестиваль Tomatina-2016 відбувся на Льодовому стадіоні у столиці 27 серпня. Близько сотні киян кидалися помідорами. Стрибали на гори томатів і вмивалися їх соком. За участь в акції заплатили по 150 гривень. Tomatina влаштовують у столиці щорічно. Ідею свята запозичили в Іспанії. Там томатні бої тривають у місті Буньйоль провінції Валенсія з 1945 року

– Вимагаємо, аби вони виїхали з нашого села за 2 години. Циганам тут не місце, – каже 45-річний Сергій Кравченко з Лощинівки Ізмаїльського району на Одещині. З кількома десятками односельців трощать будинки ромів у селі. У восьми виламують двері, вибивають шибки, кувалдами розносять стіни, нищать побутову техніку.

Вигнати циган вирішили після вбивства 9-річної Ангеліни Моісеєнко. Тіло знайшли вранці. Мала колоті рани в легені й серце. Її зґвалтували. Дівчинку вбив місцевий ром 21-річний Михайло.

– Того дня пішла на роботу. Чоловіка теж не було. Син і донька лишилися самі. Міша був другом родини. Без перешкод заходив у хату, – розповідає мати дівчинки Катерина Моісеєнко. – Міша закрив сина в кімнаті. Схопив Ангеліну й потягнув у закинутий будинок неподалік. Коли я вернулася додому – доньки не було. Почали її шукати. Знайшли вранці.

28 серпня неподалік сільради Лощинівки зібралися 150 місцевих жителів. Скандували: "Лощинівка без циган". Вимагали виселити всіх. Голова сільради підтримав їх. Близько 50 ромів покинули Лощинівку. За речами 29 серпня прислали вантажівку.

А в цей час:

Вінничанин 45-річний Олександр Мельничук варить каву по-турецьки на гарячому піску. Висипав його на шматок металу. Конструкцію тримає над розпеченим вугіллям у саду-музеї Михайла Коцюбинського. Там триває фестиваль-пікнік "Громадська кухня". До кави додає часник, сіль, імбир, перець і кардамон.

– За технологією цю каву готують на піску на відкритому повітрі. У приміщенні виходить інший смак, – каже Олександр. – Напій поширений в Ірані, Еміратах, Китаї і на Близькому Сході.

На "Громадському пікніку" готували шашлики, співали народні колективи, показували сукні ХІХ ст.

– Щоб я тебе ніколи більше не бачила! Покидьок! – кричить харків'янка 34-річна Інна Гармаш.

Виганяє чоловіка Олега, 36 років. Він виносив із квартири побутову техніку, здавав у ломбард.

– Гроші в сім'ї почали пропадати давно. Думали, що тягає 14-річний син Олександр. Зникло близько 4 тисяч гривень. Серйозно поговорила з сином. Він почав плакати й божитися, що нічого не брав, – розповідає Інна. – Підозри на чоловіка впали з тиждень тому. Тоді на його відкритій сторінці в соцмережі побачила переписку з другом Антоном. Чоловік писав, що готовий поставити на черговій грі в карти тисячу гривень. Нічого не сказала Олегові. Але зрозуміла – він вліз в азартні ігри. У суботу зранку їздила до мами в інший кінець міста. Повернулася й застала чоловіка, як виносив ноутбук із відеокамерою. Хотів закласти в ломбарді й гроші поставити на гру.

Полтавка 29-річна Олена Іщенко виводить із під'їзду п'яного брата 15-річного Володимира. Він дві доби жив в однокласника Михайла. Пили горілку.

– У четвер сказав, що їхатиме до родичів однокласника, аби помогти викопати їм картоплю. Михайло – кращий друг Володі, – говорить Олена. – У суботу тато зателефонував матері Михайла. Запитав, чи Володя добре справляється з роботою. Та відповіла, що вони з чоловіком другий тиждень відпочивають в Одесі. Сина лишили на хазяйстві. Виявилося, вони з братом накупили горілки й пили, як мужики.

Наступного дня Іщенки закрили сина в хаті. Випустили 1 вересня. Володимир пішов до 11-го класу.

Треба забирати паспорти в усіх, хто не знає історії

Не можна все звалювати на москалів, Росію, ворога. Вони виконують свою роботу. А що ми? Це українці віддали РФ за газ 80 відсотків флоту, всю тактичну ядерну зброю, продали за копійки заводи. Порізали на брухт унікальні станки. А зараз відділ освіти у Харкові закупив для школярів російські ПАЗи.

Треба забирати українські паспорти й відлучити від голосування всіх, хто не знає історії й кому все одно: українська держава, російська чи османський халіфат – аби було що їсти. У країнах Балтії є 300 тисяч таких "негромадян". У нас їх би назбиралося кілька мільйонів.

Тарас ЕЛЕЙКО, підприємець, боєць Української добровольчої армії

США можуть висунути нові вимоги

Гроші західних партнерів ми використовуємо на вирішення тактичних задач. Наприклад, щоб погасити поточні борги. Але без перспектив ніхто великі гроші в нас не інвестуватиме. Мусимо запропонувати цілісну програму реформ.

Без траншу зросте інфляція, впаде курс національної валюти. США в цьому не зацікавлені. Тому фінансову підтримку мають надати. Але можуть висунути нові вимоги.

Петро ОЛЕЩУК, політолог

 

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

У дитинстві написав батькам прощальну записку. Мовляв, повішуся. Батько мене знайшов, узяв мотузку й наказав лізти в петлю. Не зміг. Після того думок про самогубство не виникає.

Петро, 38 років, Полтава

Освідчилася хлопцеві після 10 років зустрічей. Замовила піцу, взяла пляшку вина. Кажу: "Ти на мені колись женишся?" Він вдавився. Ледь розчула "так". Після того довго реготали.

Аліна, 33 роки, Кременчук на Полтавщині

На смітнику знайшов наручний годинник зі шкіряним ремінцем. Показав знайомому колекціонерові. Той аж підскочив. Сказав, що це – рідкісна модель швейцарської фірми. Запропонував 30 тисяч гривень. За місяць дізнався, що він перепродав годинник якомусь бізнесмену за півмільйона.

Олександр, 41 рік, Харків

У діда був самогонний апарат із дуба. Горілка виходила подібна до коньяку. Продавав на 5 рублів дорожче.

Сергій, Миргород на Полтавщині

29 125 000 гривень виплатило Міністерство спорту українцям, які завоювали 11 медалей на Олімпіаді в Бразилії. Золоті призери отримали по 3,1 млн грн, срібні – по 2 млн бронзові – по 1,3 млн грн. Найбільше заробив гімнаст Олег Верняєв – 5,1 млн. У Ріо-де-Жанейро він виграв "золото" і "срібло".

17 500 000 гривень – вартість української деревини, незаконно вивезеної у Словаччину з 2015 року. Ясен, бук, клен і ялицю рубали в Карпатах. Знищили ліс уздовж 30-кілометрової смуги неподалік україно-словацького кордону. Прокуратура порушила кримінальну справу проти митників.

Зараз ви читаєте новину «США можуть висунути нові вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути