понеділок, 11 червня 2012 21:06

Під час маршу Києвом шведські фанати мочились на завод "Арсенал"

Під час маршу Києвом шведські фанати мочились на завод "Арсенал"
Фото: 62012.sport.ua

Близько 5 тисяч шведських вболівальників пройшли ходою до НСК "Олімпійський". Марш почався о 18:00 з пл. Лесі Українки. Через це міліції довелося перекрити центральні вулиці на Печерську.

Тільки-но зібравшись на площі шведи затягнули національних пісень, які було чути за кілька кварталів. Збентежені мешканці прилеглих вулиць виглядали із вікон і перепитували у сусідів, що відбувається.

Практично всі вболівальники одягнені у футболки своєї збірної. У багатьох розмальовані обличчя у синьо-жовтих кольорах.

Міліція не забороняла вживати спиртне, тож у кожній другій компанії буквально заливалися пивом. Побачивши пивний ларьок, кілька фанатів біжать до нього крізь увесь натовп.

- У вас чудове місто, я дуже задоволений, що сьогодні знаходжуся тут! – зізнається 35-річний Лінус із Гьотеборга, перехиляє пляшку віскі.

На повороті до Кловського узвозу, з десяток фанатів справляють потреби прямо під стіною заводу "Арсенал". Міліція не чіпає порушників.

- Чего это они так веселяться? Если выиграют, ой бедные будут, - примовляє кремезний охоронець ресторану SEREBRO. – Смотри, они ж все хилые. На одного нашего 20 шведов надо.

Жінок серед вболівальників майже немає. Окремі чоловічі компанії одягнені у жіночі національні костюми і біляві перуки. Один із шведів розмахує райдужним прапором секс-меншин.

Під час ходи не відбулося жодної сутички. Шведи вітали киян, які повиходили із навколишніх барів, щоб знімати марш на мобільні телефони. Українці відповідають взаємністю.

- Нола, Швеція! Чи як там. Неллоу! – вигукує 42-річний киянин Анатолій. – Я на Кловській все життя прожив, а такого ще не бачив. Ви подивіться тільки, які вони дружні!

- Приезжайте к нам, - пробує відповідати російською швед.

За колоною вболівальників прямує карета швидкої допомоги. Ще далі йдуть півсотні міліціонерів.

Частина шведів на стадіон не поспішає, осідає у придорожніх барах.

Зараз ви читаєте новину «Під час маршу Києвом шведські фанати мочились на завод "Арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути